Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanima derbi kola i dioba prve pozicije na polusezoni

cats
SCREENSHOT
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2016. u 07:22

Kakva je polusezona iza rukometaša Nikšića 2014. Šest kola bez poraza, najprijatnije iznenađenje lige, onda haos i tuča sa rukometašima Morače, i poslije svega remi i pobjeda u duelu sa direktnim rivalima za plasman u prvu ligu. 

Sinoć je na neutralnom terenu, u Sportskom centru Žabljak, pao i Danilovgrad, u posljednjem meču prvog dijela Druge muške lige.

Ružni dani nijesu uticali na moral mlade nikšićke ekipe, naprotiv. Pokazao je to i meč sa Danilovgrađanima. Konačan rezultat 24:19, nakon zaostatka od 4 gola na poluvremenu. Ipak, kao i protiv Jedinstva mladi sastav Mika Ašanina, kojem se i ovog puta priključio iskusni Momčilo Božović, u nastavku je odreagovao na najbolji mogući način i gostima dozvolio da postignu svega šest golova za 30 minuta.

„Loše smo ušli u utakmicu,ništa nije funkcionisalo da bi na poluvremenu uspjeli da se konsolidujemo i zaigramo bolje te riješimo utakmicu u svoju korist. Meč su obilježile dobre odbrane golmana djurdjevca i golovi Božovića u presudnim momentima. Sezona je bila naporna i teška, da nije bilo utakmice sa Moračom i dešavanja na njoj okarakterisao bi polisezonu kao veoma uspješnu. Nadam se da ovaj rezultat neće ostati u sjenci toga meča“, kaže za portal Onogošt Ašanin.

Nikšićani će drugi dio sezone dočekati na diobi prve pozicije sa istim brojem bodova kao i ekipe Bara i Komova koje su inače savladali u direktnim duelima – Barane kod kuće golom , a Komove u gostima sa čak 13 golova razlike. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.