Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin vraća vjeru u trebinjski rukomet

11224735_10206029707075771_322479500409521005_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.01.2017. u 07:36

Otišao je iz Nikšića prije skoro petnaest godina da igra za RK „Leotar“  i tu je ostao do danas. Nikšićanin Dragiša Koraćević, dugogodišnji igrač, kapiten, a sada i trener u trebinjskom klubu koji uspješno vodi na putu povratka u najveći rang takmičenja. 

Praznične dane iskoristili smo da porazgovaramo sa tridesetrogodišnjakom koji je ostavio veliki rukometni trag u komšijskom Trebinju, sve dok ga težak prelom nadlaktice i povreda humerusa nijesu udaljili sa terena, ali samo kao igrača, jer se Dragiša na teren potom vratio kao trener, čini se jednako uspješno kao i igrač jer je njegov tim jesenji prvak Prve lige Republike Srpske. Ipak, kako priznaje, trenerska uloga je mnogo teža.

„Kao igrač radiš za sebe, daješ maksimum na treninzima i mečevima. Biti trener je mnogo teže.  Vodiš brigu o svim igračima. Svima moraš biti i pedagog i roditelj i prijatelj i drug i mentor“, kaže Dragiša i dodaje da mu trenutno trenerski posao olakšava sjajna atmosfera u timu jer je klub na dobrom putu da se plasira u najveći rang takmičenja  iz kojeg  su ispali prije tri sezone.

Ispadanje iz lige najjačih klubova BiH poklopilo se sa teškom povredom, i baš tada je krenula njegova trenerska misija. Rezultati govore sve, publika je počela da vjeruje u ekipu koja je, kako kaže, spoj mladosti i iskustva.

„U Trebinju je dominantna košarka. Ali su posljednja dva derbija, koja smo riješili u svoju korist, pokazala da se narod vraća u salu i počinje ponovo da vjeruje u rukomet. Mi smo sad na dobrom putu i sa par pojačanja vjerujem da možemo do elite“, uvjeren je Dragiša.

Iako je toliko godina vezan za Trebinje, ipak je često i u Nikšiću, priznaje. To nam je bio povod da ga pitamo za kraj razgovora kakve utiske ima o gradu nakon  toliko godina života podno Leotara.

„Sličan smo narod, sličan mentalitet. Dosta je tu prijatelja, rođaka, kumova, i ođe i tamo. Trebinje je mali lijep gradić, klima je lijepa, dobri ljudi. Standard sličan našem. Lijep grad za život, na dobroj poziciji, blizu mora, blizu Crnoj Gori, Mostaru“, kratko opisuje Dragiša mjesto u kojem je proveo dobar dio mladosti, a kako stvari stoje, ne palnira skorije mijenjati adresu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.