Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Montenegro cup 2017: Nikšić narednih dana u znaku tenisa

poster_montenegro_cup_final
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2017. u 06:11

Nikšićani će na terenima tenis kluba „Nikšić“, od 6. do 14. maja, imati priliku da gledaju jubilarni deseti „Montenegro cup“ koji će u kategoriji pionira (takmičari do 14 godina) okupiti oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta .

Pored takmičara iz naše zemlje, tu su i mladi talenti Makedonije, Engleske, Hong Konga, Malte, Francuske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Mađarske, Rumunije, Italije, Srbije, Švedske, Francuske polinezije, SAD, Hrvatske, Novog Zelanda, Ukrajine, koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i turniru parova (dubl).

Boje našeg grada braniće i petoro takmičara iz Tenis kluba „Nikšić“. Riječ je o Bojani Nikčevič, Sari Nikčević, Simonu Kneževiću, Mihailu Papoviću i Goranu Vujkoviću.

„Mladi teniseri iz Nikšića su u prethodnim mjesecima mukotrpno trenirali i već sredinom aprila za njih je počela sezona domaćih i međunarodnih turnira u Crnoj Gori i inostranstvu. Teniseri iz Nikšića će učešćem na turniru dobiti šansu da, odmjeravanjem snaga sa vršnjacima iz inostranstva, osvoje nove bodove na rang listama najboljih tenisera Evrope“, ističe dorektor kluba, Srđan Milunović.

Kada je pitanju sam turnir i organizacija, Milunović navodi da je Montenegro cup  2017 turnir iz redovnog kalendara evropske teniske asocijacije (Tennis Europe) i predviđen je za tenisere i teniserke uzrasta do 14 godina.

„Montenegro cup već deset godina unazad daje zamajac razvoju tenisa u gradu afirmišući ujedno i turističke potencijale Nikšića. Samim tim korist od turnira uživa i privreda grada budući da njegovo održavanje upošljava hotelske, ugostiteljske i trgovačke kapacitete. S druge strane, za vrijeme održavanja turnira na terenima tenis kluba „Nikšić“ među gledaocima su polaznici škole tenisa koji imaju priliku da od ostalih tenisera uče nove teniske korake“, ističe on.

Za najbolje takmičare tunira nisu predviđene novčane nagrade već, kako je propisano pravilnikom Tennis Europe-a, sportske nagrade, pehari i diplome.

Tennis Europe je krovna institucija koja pod svojim okriljem okuplja sve nacionalne evropske asocijacije, sa sjedištem u Bazelu. Crna Gora, sa ovim turnirom, u toku godine organizuje ukupno šest turnira u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina. Pored dva turnira u Nikšiću ostali turniri se organizuju u teniskim klubovima u Podgorici i Ulcinju.

Teniseri koji učestvuju na ovakvim turnirma u Evropi su preteče teniskih profesionalaca budući da su, na Tennis Europe turnirima za mlađe kategorije, učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rožer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i ostali.

Sve potrebne informacije o turniru u vidu propozicija, informacija o takmičarima, odigranim mečevima, žrijebovima za pojedinačna takmičenja i takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji možete pratiti na sledećem linku:

http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7433EBF5-EBE8-4BC5-B0BC-2AEC4F7F99EE

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.