Nikšić domaćin međunarodnog turnira za tenisere do 14 godina
Objavljeno: Četvrtak, Maj 5, 2016 - 09:40
Autor:
onogost.me

Međunarodni teniski turnir pod nazivom ''Montenegro cup 2016'' za uzrast do 14 godina održaće se od 9. do 15. maja na terenima Teniskog kluba ''Nikšić''.

Foto : Privatna arhiva

Glavnom turniru prethodiće kvalifikacije koje će se igrati 7. i  8. maja.

Kako navode organizatori iz TK ''Nikšić'', učestvovaće oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja, koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i dublu.

Ovo je deveta godina održavanja turnira, pa je, kako navode iz TK ''Nikšić'', ovaj turnir prerastao u tradicionalni.

Oni ističu da su uz pomoć prijatelja kluba obezbijedili sve uslove za organizaciju ovog važnog sportskog događaja, koje propisuje pravilnik Tennis Europa-e, krovne institucije, koja okuplja sve nacionalne saveze Evrope, čije je sjedište u Bazelu - Švajcarska.

Kako se dodaje u saopštenju, ovo je jedan od šest turnira, koji se na godišnjem nivou organizuju u Crnoj Gori u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina. 

Ovi turniri, po pravilu, okupljaju preteče budućih profesionalaca i šampiona, budući da su na njima učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i mnogi drugi.

Teniski klub '''Nikšić'' saopštava i da je korist koju imaju grad i država od organizacije ovog turnira, višestruka.

''Sa jedne strane domaći teniseri dobijaju šansu da dobiju bodove na evropskoj rang listi najboljih tenisera, igranjem na domaćem terenu, Time se smanjuju i visoki troškovi odlaska na turnire širom Evrope, koji se odnose putovanje, smještaj, trenere, najam terena, ishranu, itd. Sa druge strane, korist od Tennis Europa-e turnira ima i Crna Gora budući da se afirmiše kao teniska i turistička destinacija, kao i grad domaćin s obzirom na valorizaciju ekonomskih i turističkih kapaciteta (hotelski i privatni smještaj za igrače i trenere, restorani, trgovine, butici sportske opreme itd...)'', navode si i dodaje da će na turniru pored domaćih učešće uzeti takmičari iz Jermenije, Norveške, Kazahstana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Australije, Mađarske, Makedonije, Turske, Njemačke, Rusije, Makedonije, Italije, Letonije, Velike Britanije, Češke, Kine, Rumunije, Holandije…

Napominju i da su pravila jasno definisana kada je u pitanju prijavljivanje učešća na ovakvim turnirima. 

''Svi takmičari preko svog internet naloga (accounta), elektronskim putem i u striktno definisanim rokovima, prijavljuju svoje učešće na turnirima. Na veb sajtu www.tenniseurope.org na dnevnoj bazi ažuriraju se sva dešavanja sa turnira širom Evrope'', kažu iz TK ‘’Nikšić’’.

U saopštenju koje potpisuje direktor turnira Srđan Milunović izražava se uvjerenje da će ovaj međunarodni turnir dati pozitivan doprinos tazvoju tenisa u Nikšiću i Crnoj Gori.

Sve potrebne informacije o turniru u Nikšiću  poput propozicija, informacija o takmičarima, odigranim mečevima, žrijebom za pojedinačna takmičenja i takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji mogu se pratiti na sljedećem linku: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=257871FE-858C-41AF-9131-7D6554CA0E20.

 

Ukupno ocjena: 63

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, April 19, 2017 - 09:16
Simon Knežević i Kristina Božović najbolji na Uskršnjem turniru

Proteklog vikenda na terenima Teniskog kluba „Nikšić“, održan je Uskršnji turnir za pionire i pionirke do 12 godina.

Četvrtak, Mart 9, 2017 - 07:48
Nikčević na teniskom turniru u Antaliji

U organizaciji Teniskog saveza Crne Gore i Evropske teniske asocijacije, najbolje crnogorske teniserke i teniseri, uzrasta do 14 godina, otputovali su u Antaliju na Razvojni kamp teniskih nada Antalija 2017. 

Četvrtak, Decembar 29, 2016 - 11:07
Simon Knežević stigao do četvrtfinala “Belgrade Open-a”

 Simon Knežević, takmičar Teniskog kluba “Nikšić”, plasirao se među osam najboljih na međunarodnom turniru za pionire i pionirke “Belgrade Open”. 

Ponedjeljak, Septembar 19, 2016 - 11:45
Održan teniski turnir „Kup oslobođenja Nikšića“

Tradicionalni turnir u tenisu za mlađe kategorije „Kup oslobođenja Nikšića“ okupio je proteklog vikenda na terenima TK „Nikšić“ 30 dječaka i djevojčica.

Srijeda, Septembar 14, 2016 - 13:22
Za vikend teniski turnir pod Trebjesom

Teniski klub ”Nikšić“ u subotu i nedjelju, 17. i 18. septembra, biće još jednom domaćin turnira “Kup oslobođenja Nikšića“.