Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počeo međunarodni teniski turnir „Montenegro cup“

img_5681
Tenis klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 10.05.2016. u 06:14

Odigravanjem singl mečeva, juče je na teniskim terenima pod Trebjesom i zvanično počeo deveti „Montenegro cup“, teniski turnir za pionire i pionirke uzrasta do 14 godina, iz redovnog kalendara Tennis Europe.

Prvog dana turnira mogli su se vidjeti veoma zanimljivi mečevi u pojedinačnoj konkurenciji i takmičenju parova. Posebna atrakcija turnira su veoma talentovane teniserke iz Kine koje su za vrijeme evropske turneje turnira izabrale i turnir u Nikšiću.

Domaći teniseri su uglavnom opravdali očekivanja pokazavši da mukotrpnim radom mogu da budu veoma dostojni protivnici vršnjacima iz iznostranstva.

Drugo kolo turnira, u muškoj konkurenciji su izborili Petar Jovanović koji je nakon preokreta savladao veoma inspirsanog Rusa Evgenija Deverenskova rezultatom 3/6, 6/0, 6/0, drugi nosilac Budimir Tomanović je ubjedljivo savladao Rusa Venedikta Tsirikidza rezultatom 6/0, 6/0 i tako opravdao ulogu jednog od favorita turnira. Danilo Raičević je nakon uzbudljivog prvog seta savladao šestog nosioca turnira Marka Jovanovića iz Srbije rezultatom 7/6, 6/2. Vuk Vuksanović je bio bolji od Rusa Ivana Kozhina rezultatom 6/2, 6/0.

Manje sportske sreće od crnogorskih tenisera su danas imali Milo Gazivoda iz Podgorice koji je nakon veoma neizvjesnog meča u tri seta izgubio od vršnjaka iz Hrvatske Erceg Lovra rezultatom 2/6, 6/3, 6/4.

Od tenisera iz Nikšića vrijedan pomeni je mladi Matija Samardžić koji je, u vjerovatno najuzbudljivijem meču dana, izgubio nakon tri seta, posle mnoštvo preokreta, od dvije godine starijeg Marka Stojanovića iz Hrvatske rezultatom 5/7, 7/5, 6/4., Napominjemo da je Matija Samardžić prije dvije nedjelje osvojio svoj prvi turnir iz Kalendara Tennis Europe, koji se održavao u Ulcinju, i time postao prvi Nikšićanin koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio međunarodni teniski turnir i time pokazao da je jedan od perspektivnijih crnogorskih tenisera.

Od domaćih teniserki posebno nas raduje uspjeh mlade Nikšićanke Bojane Nikčević koja je pobjedom nad Kristinom Stamenković iz Srbije, rezultatom 6/2, 6/3 osvojila prve međunarodne bodove.

Drugi dan turnira počinje danas u 9h odigravanjem mečeva drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji nakon čega slijede mečevi parova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji su predviđeni za petak kada će najboljim takmičarima svečano biti uručene sportske nagrade, pehari i diplome.

Podsjećamo Vas da sve rezultate sa turnira možete uživo pratiti na zvaničnoj web stranici Tennis Europe-a  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.