Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje „Nikšić open 2016“

tenis
Tenis klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2016. u 06:03

Nikšić će ove sedmice biti u znaku tenisa. Na terenima pod Trebjesom, u organizaciji Tenis kluba Nikšić,  od danas pa do 31. jula, održaće se međunarodni turnir za tenisere i teniserke uzrasta do 16 godina „Nikšić open 2016“. 

Kako navode organizatori, u pitanju je turnir iz redovnog kalendara evropske teniske asocijacije (Tennis Europe).

„ Na turniru učestvuje oko 80 tenisera i teniserki iz oko 20-tak zemalja svijeta – Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Velike Britanije, SAD, Švedske, Njemačke, Kanade, Ukrajne, Libana, Italije, Rumunije, Bjelorusija, i koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i dublu. Ovo je već osma godina da se, na terenima teniskog kluba „Nikšić“, održava ovaj turnir čime je prerastao u tradicionalni“, ističe direktor turnira, Srđan Milunović.

Ovo je drugi međunarodni turnir koji se organizuje u teniskom klubu „Nikšić“ u 2016. godini, nakon što je u maju održan „Montenegro cup“, turnir iz kalendara Tennis Europe-a za dječake i djevojčice uzrasta do 14 godina.

Tennis Europe je krovna institucija koja pod svojim okriljem okuplja sve nacionalne evropske asocijacije, sa sjedištem u Bazelu. Crna Gora, sa ovim turnirom, u toku godine organizuje ukupno šest turnira u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina.

Teniseri koji učestvuju na ovakvim turnirma u Evropi su preteče teniskih profesionalaca budući da su, na Tennis Europe turnirima za mlađe kategorije, učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rožer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i ostali.

„ Korist od organizacije ovih turnira je za Crnu Goru i Nikšić je višestruka. Sa jedne strane domaći teniseri dobijaju šansu da dobiju bodove, na evropskoj rang listi najboljih tenisera, na domaćem terenu, čime smanjuju visoke troškove odlaska na turnire širom Evrope, prije svega troškove putovanja, smještaja, trenera, najma terena, ishrane, itd… Sa druge strane, korist od Tennis Europe turnira ima i Crna Gora budući da se afirmiše kao teniska i turistička destinacija, kao i grad domaćin s obzirom da valorizuje ekonomske i turističke kapacitete kroz hotelski i privatni smještaj za igrače i trenere, restorane, trgovine, butike sportske“, navodi Milunović i dodaje da će ukupno 16 crnogorskih tenisera će uzeti učešće na turniru.

„ Neki od njih su favoriti i imaju velika očekivanja od turnira, dok pojedini prvi put učestvuju na međunarodnom turniru i učešćem na njemu vide šansu da osvoje prve bodove na evropskim rang listama najboljih juniora“, kaže on.

Turniri za mlađe kategorije, za razliku od profesionalnih turnira, ne predviđaju novčani nagradni fond, već je za najbolje učesnike turnira predviđena raspodjela, diploma, pehara i sportske opreme. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.