Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simon Knežević i Kristina Božović najbolji na Uskršnjem turniru

teniser2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.04.2017. u 07:16

Proteklog vikenda na terenima Teniskog kluba „Nikšić“, održan je Uskršnji turnir za pionire i pionirke do 12 godina.

Učestvovalo je oko 50 mladih tenisera i teniserki iz desetak crnogorskih klubova, a trofeje su osvojili Simon Knežević iz Teniskog kluba „Nikšić“, u muškoj konkurenciji i Kristina Božovič iz Teniskog kluba „AS“ iz Podgorice, koja je bila najbolja u žesnskoj konkurenciji.

U finalnom meču Simon je savladao vrlo dobrog Andreja Lakića iz Teniskog kluba „Porto Montenegro“ iz Tivta rezultatom 6/2, 6/4. Talentovani teniser iz Nikšića veoma je, kako je rekao, zadovoljan postignutim rezultatom. 
 
„Nadam se da ću, kako sezona bude proticala, napredovati i postizati još bolje rezultate. Već nakon ovog turnira očekuju me dva međunarodna turnira, u Ulcinju i Nikšiću. Nakon toga planiram da učepćem na domaćim turnirima do 14 godina, izborim mjesto u reprezentaciji Crne Gore“, rekao je Simon. 

Kristina Božović u finalu je savladala Ruskinju Mariju Najdanovu iz Teniskog kluba „Top spin“ iz Bara rezultatom 6/2, 6/2. 

„U Nikšiću uvijek igram dobar tenis što je potvrdio i ovaj turnir. Zadovoljna sam odigranim mečom u finalu. U dobroj sam formi pred nastupajuće turnire. Rezultat sa ovog turnira mi uliva nadu da ču na predstojećem međunarodnom turniru u Nikšiću pokazati zapažen rezultat“, optimistična je ona uoči nastavka sezone.

Turnir koji je odigran na terenima pod Trebjesom je iz redovnog kalendara Teniskog saveza Crne Gore i otvorio je sezonu u organizaciji TK „Nikšić“ u okviru koje će ljubitelji tenisa moći da prate 11 domaćih i dva međunarodna turnira.

„Već nakon Uskršnjeg turnira pripremamo se za organizaciju mađunarodnog turnira za pionire i pionirke do 10 godina, a 10. maja počinje prvi međunarodni turnir „Montenegro cup“ iz redovnog kalendara Tennis Europe“, najavljuju iz kluba.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.