Simon Knežević stigao do četvrtfinala “Belgrade Open-a”
Objavljeno: Četvrtak, Decembar 29, 2016 - 11:07
Autor:
onogost.me

 Simon Knežević, takmičar Teniskog kluba “Nikšić”, plasirao se među osam najboljih na međunarodnom turniru za pionire i pionirke “Belgrade Open”. 

Foto : Privatna arhiva

Simon je stigao do četvrtfinala u konkurenciji 60 takmičara iz 20 zemalja.

Pored nastupa u pojedinačnoj konkurenciji pionira do 12 godina, Simon je nastupio u dublu sa Emilom Dapčevićem i osvojio treće mjesto.

''Ovo je odličan rezultat za Simona ako se uzme u obzir da je, usljed nedostatka adekvatnih uslova za trening tj. nemogućnosti treniranja u zimskim uslovima, u prethodnih mjesec i po dana nedovoljno trenirao. U Nikšiću ne postoji zatvoreni prostor u kojem bi se teniserke i teniseri iz Nikšića bavili tenisom i u zimskim uslovima. U takvoj situaciji teniseri su prinuđeni da odlaze u Podgoricu da treniraju'', navode iz Teniskog kluba “Nikšić”.

“Belgrade Open” je redovni turnir za pionire i pionrike do 12 godina iz kalendara takmičenja Evropske teniske asocijacije (Tennis Europe).

U istom danu kada je Simon obradovao sugrađane, Tenis klub “Nikšić” je, na godišnjoj dodjeli nagrada Teniskog saveza Crne Gore, dobio prestižnu nagradu za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori u 2016. godini. 

''Time je valorizovan dugogodišnji rad Teniskog kluba “Nikšić” koji se ogleda u organizaciji domaćih i međunarodnih turnira, organizaciji ljetnje škole tenisa za djecu, koja je iznjedrila veliki broj takmičara, prvaka Crne Gore u različitim kategorijama, kao i misiji kluba koja nastoji da tenis u Nikšiću učini dostupnim velikom broju sugrađana'', saopštili su takođe iz kluba.

Iz TK “Nikšić” dodali su da će nastaviti rad sa mlađim kategorijama sa ciljem očuvanja liderske pozicije u Crnoj Gori, kada su u pitanju postignuti uspjesi.

''Smatramo da će nam ovo priznanje dati dodatni podstrek da i u narednim godinama nastavimo putem kojim smo krenuli a to je rad sa mlađim kategorijama čime nastojimo da učinimo da tenis klub “Nikšić” i dalje bude lider u Crnoj Gori kada je broj takmičara i osvajača odličja na turnirima'', najavljuju iz nikšićkog kluba.

 

Ukupno ocjena: 32

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Maj 12, 2017 - 15:34
„Montenegro cup 2017“: Titule za Raičevića i Kolarević

Najbolji crnogorski teniser do 14 godina, Podgoričanin Danilo Raičević, osvojio je jubilarni deseti „Montenegro cup 2017“, na kojem je učestvovalo oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta.

Subota, Maj 6, 2017 - 11:02
Montenegro cup 2017: Nikšić narednih dana u znaku tenisa

Nikšićani će na terenima tenis kluba „Nikšić“, od 6. do 14. maja, imati priliku da gledaju jubilarni deseti „Montenegro cup“ koji će u kategoriji pionira (takmičari do 14 godina) okupiti oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta .

Srijeda, April 19, 2017 - 09:16
Simon Knežević i Kristina Božović najbolji na Uskršnjem turniru

Proteklog vikenda na terenima Teniskog kluba „Nikšić“, održan je Uskršnji turnir za pionire i pionirke do 12 godina.

Četvrtak, Mart 9, 2017 - 07:48
Nikčević na teniskom turniru u Antaliji

U organizaciji Teniskog saveza Crne Gore i Evropske teniske asocijacije, najbolje crnogorske teniserke i teniseri, uzrasta do 14 godina, otputovali su u Antaliju na Razvojni kamp teniskih nada Antalija 2017. 

Ponedjeljak, Septembar 19, 2016 - 11:45
Održan teniski turnir „Kup oslobođenja Nikšića“

Tradicionalni turnir u tenisu za mlađe kategorije „Kup oslobođenja Nikšića“ okupio je proteklog vikenda na terenima TK „Nikšić“ 30 dječaka i djevojčica.