Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simon Knežević stigao do četvrtfinala “Belgrade Open-a”

simon_kneyevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.12.2016. u 10:07

 Simon Knežević, takmičar Teniskog kluba “Nikšić”, plasirao se među osam najboljih na međunarodnom turniru za pionire i pionirke “Belgrade Open”. 

Simon je stigao do četvrtfinala u konkurenciji 60 takmičara iz 20 zemalja.

Pored nastupa u pojedinačnoj konkurenciji pionira do 12 godina, Simon je nastupio u dublu sa Emilom Dapčevićem i osvojio treće mjesto.

”Ovo je odličan rezultat za Simona ako se uzme u obzir da je, usljed nedostatka adekvatnih uslova za trening tj. nemogućnosti treniranja u zimskim uslovima, u prethodnih mjesec i po dana nedovoljno trenirao. U Nikšiću ne postoji zatvoreni prostor u kojem bi se teniserke i teniseri iz Nikšića bavili tenisom i u zimskim uslovima. U takvoj situaciji teniseri su prinuđeni da odlaze u Podgoricu da treniraju”, navode iz Teniskog kluba “Nikšić”.

“Belgrade Open” je redovni turnir za pionire i pionrike do 12 godina iz kalendara takmičenja Evropske teniske asocijacije (Tennis Europe).

U istom danu kada je Simon obradovao sugrađane, Tenis klub “Nikšić” je, na godišnjoj dodjeli nagrada Teniskog saveza Crne Gore, dobio prestižnu nagradu za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori u 2016. godini. 

”Time je valorizovan dugogodišnji rad Teniskog kluba “Nikšić” koji se ogleda u organizaciji domaćih i međunarodnih turnira, organizaciji ljetnje škole tenisa za djecu, koja je iznjedrila veliki broj takmičara, prvaka Crne Gore u različitim kategorijama, kao i misiji kluba koja nastoji da tenis u Nikšiću učini dostupnim velikom broju sugrađana”, saopštili su takođe iz kluba.

Iz TK “Nikšić” dodali su da će nastaviti rad sa mlađim kategorijama sa ciljem očuvanja liderske pozicije u Crnoj Gori, kada su u pitanju postignuti uspjesi.

”Smatramo da će nam ovo priznanje dati dodatni podstrek da i u narednim godinama nastavimo putem kojim smo krenuli a to je rad sa mlađim kategorijama čime nastojimo da učinimo da tenis klub “Nikšić” i dalje bude lider u Crnoj Gori kada je broj takmičara i osvajača odličja na turnirima”, najavljuju iz nikšićkog kluba.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.