Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mještani Bogetića odustali od protesta, Opština obećala da će zaštititi lokaciju

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2024. u 13:21
Mještani Bogetića odustali su od protesta nakon razgovora sa čelnicima Opštine Nikšić, potvrdili su nam iz te Mjesne zajednice.

Mještani su za sjutra bili najavili protest, nakon što im nije ispunjeno ranije dato obećanje iz Opštine, da će prostor gdje su zakopane krave zaražene kju groznicom biti obezbijeđen mrežom.

Mještanima je iz Opštine saopšteno da je u toku nabavka zaštitne mreže. Dok se ne postavi mreža biće postavljena svjetleća signalizacija koja bi trebalo da plaši divljač i sprečava raznošenje ostataka od eutanaziranih goveda.

Takođe, dogovoreno je da predstavnik Mjesne zajednice Bogetići bude prisutan prilikom postavljanja pomenute signalizacije.

Mještani, kako su kazali, očekuju i pisanu potvrdu da će Opština ispuniti sve zahtjeve koje su dogovorili na ranijim sastancima sa rukovodstvom lokalne uprave.

U susret sezoni lova, koja počije za nedjelju dana, mještani Bogetića tražili su da se prostor gdje su zakopane krave zaražene kju groznicom ogradi i zaštiti.

Mještani strahuju da može doći do širenja zaraze i traže da se lokacija zaštiti mrežama. Nakon jutrošnjeg zbora mještana Bogetića, Ubala- Bijelih Poljana, Poljica i Broćanca saopštili su da je dogovoren protest za sjutra ispred Opštine.

Predsjednik Mjesne zajednice Bogetići Mijo Škuletić, ranije danas, podsjetio je na obećanja koja su dolazila iz Opštine.

„Prvo je bilo dogovoreno da se sanira lokacija po svim standardima, nije bilo dovoljno samo prekrivanje zemljom, s obzirom na to da smo ustanovili da nijesu radili po struci zakona. Nijesu iskopali bili jame da se ubače krave, nego su skipane niz stranu između dvije glavice, svi smo bili očevici tako da je to bilo nemoguće sanirati i pokriti. Treba pomenutu lokaciju pokriti mrežama“, kazao je Škuletić.

On je saopštio da su lovci u saznanju da se na tom prostoru nalazi preko 20 jedinki međeda i krdo divljih svinja.

„Počinje sezona lova za nedjelju dana, možete misliti, neobezbijeđena lokacija, međedi isprškaju, izvade, to je njima nikakav problem, ako se ne zaštiti ovako kako sam rekao, divlje svinje se najedu, eto epidemija među 700 lovaca u Nikšiću“, kazao je Škuletić.

Da je sve od početka odrađeno nestručno i neodgovorno, konstatuje mještanin Bijelih poljana Milan Vujović.

„To nije napravljeno da valja. To znamo, to znaju i oni koji su to radili da nije napravljeno u skladu sa propisima kako struka nalaže, jer je to istovareno po ledini. Bilo je krava koje su bile nepokrivene“, kazao je Vujović.

Podsjetio je da su mještani potpisali apel da se preduzme odgovornost onih koji su na taj način zakopali zaražene krave.

„To jeste na određen način, u najmanju ruku, neodgovoran i nestručan posao“, ocijenio je Vujović.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Milenko Višnjić

      Ako je to sve tačno,a nema razloga da se ne vjeruje meštanima a pritom smo svi vidjeli one snimke zašto se ne procesuira odgovorno lice koje je bilo zaduženo da se sve uradi po zakonu i standardima struke koja tačno precizira šta uraditi u ovom slučaju.I na kraju to lice udaljiti sa posla ako se dokaže da nije ispoštovan procedura.Dokle će mo ovakve stvari gurati pod tepih radi usko stranačkih i drugih interesa.Dajte malo lične odgovornosti ljudi dok ne bude kasno.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U 19 časova dogodila se saobracajna nezgoda na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, u tunelu Budoš, u kojoj su učestvovala dva automobila i kombi koji je prevozio učenike OŠ "Ratko Žarić" iz Nikšića.
    Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su D.S i S.V. dostavili lažne i neistinite obrazovne isprave za koje su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem i visokom obrazovanju, te obrazovne ustanove utvrdile da nisu vjerodostojne javne isprave.