Kada popušite cigaretu, nikotin cirkuliše u krvi u prosjeku od šest do osam sati. Većina tog nikotina se eliminiše urinom, ali potrebno je od 48 do 72 sata da se zaostali nikotin izbaci iz vašeg tijela.
19.3. 22:22
0

Zbog čega je dobro povremeno se istuširati samo vodom?
Osobe s osjetljivijom kožom često muče crvenilo, ljuštenje kože, svrbež, osjećaj zatezanja. Kako bi olakšali te probleme, njemački dermatolozi savjetuju što bi bilo dobro napraviti tokom tuširanja.
17.3. 22:20
0

Vanila ublažava stres i prehladu
Među najomiljenijim, a posle šafrana i najskupljim začinom, izdvaja se aromatična vanila. Nezamjenljiv je sastojak brojnih poslastica i kuhinjskih delikatesa. Dodaje se u razne napitke, slatkiše, kao i u parfeme i proizvode za njegu kože.
16.3. 22:02
0

Jod, mikroelement neophodan za pravilno funkcionisanja štitaste žlezde, reguliše cjelokupan promet energije u tijelu, fizički i mentalni razvoj. Veoma je malo rasprostranjen u prirodi, krajevi blizu mora u prednosti su u odnosu na kontinentalne, a kako naše tijelo sadrži samo 25 miligrama joda, neophodno ga je unositi i hranom. 

15.3. 21:59
0

Blaga anemija može da se pojavi bez ikakvih simptoma. Kako nivo gvožđa postaje manji, vaše dijete može da ima sljedeće simptome: djeluje razdražljivo, povremeno kao da ostaje bez daha, manje jede, djeluje umorno i slabo, ima glavobolje i vrtoglavice, boja kože postaje bljedunjava, nokti postaju slabi i lomljivi.

15.3. 8:57
0

Zdravstvena inspekcija naložila je u 2016. godini povlačenje iz prometa određene serije lijeka "Diklofen" (tbl. 20×50 mg), "Quinax" kapi za oči i "Sinoderm" masti (od 0,25 mg).

14.3. 22:02
0

Da biste pospiješili varenje hrane, poželjno je da 15 do 20 minuta prije jela popijete vodu, naravno, u količini za kojom osjećate potrebu. Za vrijeme ili odmah poslije obroka voda se ne preporučuje, jer varenje otežava, ističu nutricionisti.

13.3. 21:53
0

Čovjek i u najpovoljnijim uslovima može da preživi bez vode svega oko pet dana, ali već poslije nekoliko sati dolazi da upozoravajućih promena u organizmu, a najviše trpi mozak.