Kratka šetnja poslije obroka kod osoba sa dijabetesom tipa 2 pomaže u snižavanju koncentracije šećera u krvi, utvrdili su novozelandski naučnici.
18.2. 22:11
0

Ove namirnice smanjuju apetit
Neke namirnice će vas zasititi, ali i pomoći da izbjegnete česte užine između obroka.
17.2. 21:56
0

Posljedice manjka sna i kako ih pobijediti
Svakodnevno obavljamo više radnji i zamaramo naše tijelo i um. Kako bismo im se odužili najbolje je da imamo dovoljno dug i kvalitetan san. Ako previše ili premalo spavamo nakon što se probudimo, imamo osjećaj kao da nismo ni spavali. Koliko sati sna nam je potrebno i koje su posljedice ako dovoljno ne spavamo?
16.2. 8:01
0

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Crnoj Gori godišnje od 15 do 20 djece oboli od malignih oboljenja i ona se najčešće šalju na liječenje van države zbog nedostatka dijagnostičkih kapaciteta u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

15.2. 21:36
0

Dijete kroz razvoj treba da pokazuje interesovanje za slova. U suprotnom, smatra se da može imati teškoće u savladavanju čitanja.

15.2. 12:52
0

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), povodom 15. februara - Svjetskog dana djece oboljele od karcinoma, posjetili su Institut za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore i uručili donaciju. 

14.2. 21:56
0

Do devetnaestog vijeka, u medicinskoj literaturi pisalo se o uticaju patnje i očajanja, i uopšte negativnih emocija na nastajanje i ishod bolesti.

13.2. 22:04
0

Virusi koji izazivaju prehladu, grip i stomačne probleme još haraju i zato je važno da vam imunitet bude što jači kako biste uspjeli da izbjegnete zarazu. Pored zdrave ishrane, uzimanja što više voća i povrća, vitamina i dovoljno tečnosti, neophodno je da promjenite još neke navike, kao i da u jelovnik dodate još koju korisnu namirnicu.