Kopriva je jedna od najljekovitijih biljaka. Za ublažavanje različitih tegoba koriste se njeni listovi ili korijen. Sadrži niz vitamina i minerala, a između ostalih B2, B5, K, C, provitamin A, zatim kalcijum, magnezijum, fosfor, histamin...
16.1. 18:33
0

U Nikšiću najviše oboljelih od multiple skleroze
U javnosti se mogu čuti ocjene da se oboljeli od multiple skleroze uspiješno liječe vitaminom D, a stručnjaci su potvrdili da taj vitamin, zaista, ima važnu ulogu u pojavi ove bolesti, kao i u progresiji oboljenja.
15.1. 21:35
0

Šta tijelo poručuje ako vam se jede slatko, masno ili slano?
Žudnje za određenom hranom nisu samo hir, već način na koji tijelo pokušava da vam kaže šta mu nedostaje.
Alternativa
14.1. 22:06
0

Kivi je veoma zdrava voćka bogata hranljivim sastojcima. Sadrži veliku količinu antioksidanasa, flavonoida i fitonutrijenata, a bogat je i biljnim vlaknima.

13.1. 22:00
0

Istovremeno uzimanje nekih ljekova moglo bi da naruši zdravlje, pa stručnjaci nikako ne preporučuju kombinovanje određenih medikamenata.

12.1. 22:08
0

Obrocima bogatim ugljenim hidratima i masnoćom možete da se odbranite od virusa influence. Domaći tečni obrok sadrži lako svarljive proteine koji jačaju organizam, vitamine B grupe i malo masti.

12.1. 11:33
0

U apotekarskoj ustanovi Montefarm tvrde da neće biti nestašica ljekova, iako je obustavljena nabavka 79 ampuliranih i još 117 vrsta oralnih medikamenata.

12.1. 9:22
0

Direktor Opšte bolnice Nikšić, Ilija Ašanin, kaže da će se i u ovoj godini intenzivno raditi na rekosntrukciji i adaptaciji preostalog dijela te zdravstvene ustanove, nabavci nove medicinske opreme, ali i usavršavanju medicinskog kadra.