Nepušači se često osjećaju sigurnije jer su velikim dijelom izolovali štetne stvari iz organizma, ali neke navike, pogotovo ako su dio naše svakodnevne rutine, mogu biti jednako štetne kao i cigarete.
22.2. 22:04
0

Zdrave navike se grade od malih nogu
Navike u ishrani stečene u najranijem djetinjstvu izuzetno su važne za kasnije ponašanje. Do predškolskog perioda djecu bi trebalo navići na što veći broj raznovrsnih namirnica, kako bi kasnije lakše prihvatila različite ukuse i imala uravnotežen jelovnik, naglašavaju dječiji psiholozi.
22.2. 13:53
0

Lijek stigao, ali nema dozvolu za isporuku
Iako je bilo najavljeno da će lijek protiv zgrušavanja krvi „acenokumarol“, do kojeg pacijenti ne mogu da dođu već mjesec dana, stići u apoteke najkasnije do juče, to se nije desilo.
19.2. 22:02
0

Kratka šetnja poslije obroka kod osoba sa dijabetesom tipa 2 pomaže u snižavanju koncentracije šećera u krvi, utvrdili su novozelandski naučnici.

18.2. 22:11
0

Neke namirnice će vas zasititi, ali i pomoći da izbjegnete česte užine između obroka.

17.2. 21:34
0

Svakodnevno obavljamo više radnji i zamaramo naše tijelo i um. Kako bismo im se odužili najbolje je da imamo dovoljno dug i kvalitetan san. Ako previše ili premalo spavamo nakon što se probudimo, imamo osjećaj kao da nismo ni spavali. Koliko sati sna nam je potrebno i koje su posljedice ako dovoljno ne spavamo?

16.2. 8:01
0

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Crnoj Gori godišnje od 15 do 20 djece oboli od malignih oboljenja i ona se najčešće šalju na liječenje van države zbog nedostatka dijagnostičkih kapaciteta u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

15.2. 21:36
0

Dijete kroz razvoj treba da pokazuje interesovanje za slova. U suprotnom, smatra se da može imati teškoće u savladavanju čitanja.