Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OSA na Filozofskom fakultetu dijelila flajere sa pozivom na protest u Podgorici, Uprava ih prijavila policiji

osa
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2015. u 20:10

Članovi Omladinske studentske asocijacije tvrde da su juče bili, kako navode u saopštenju, žrtve bezobzirne i nečuvene policijske torture na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Naime, dok su dijelili političko-propagandni materijal sa pozivom na protest u Podgorici, na fakultetu su se u jednom trenutku pojavili policijski službenici. Kako se navodi u saopštenju policija je potom legitimisala studente koji su dijelili flajere na kojima je bio ispisan poziv na građansku slobodu.

„Iako je univerzitet u svakoj demokratskoj zemlji i po samoj svojoj definiciji mjesto koje uživa autonomiju i slobodu, ove činjenice su tog sumornog nikšićkog dana bačene pod noge od strane uniformisanih policijskih službenika“, stoji u saopštenju OSA-e.

Prema informacijama do kojih je došao portal Ongošt, policijski službenici su došli po prijavi Uprave Filozofskog fakulteta. Nakon što su na mjestu utvrdili o čemu se radi i nakon konsultacije sa tužiocem, policija je napustila fakultet jer su u Osnovnom državnom tužilaštvu procijenili da nema elemenata krivične odgovornosti. 

Šta na sve ovo kažu u Upravi Filozofskog fakulteta danas nijesmo mogli saznati.

U OSA-i s druge strane ovo doživljavaju kao napad na Univerzitet u cjelini.

„Najmanje što očekujemo od naše i inostrane javnosti, akadenmske i neakademske, jeste da pokaže količinu zgražavanja i revolta približnu količini neprijatnosti i straha koji su doživjele naše kolege. Na kraju napominjemo da se ovo naše obavještenje i grčeviti apel za zaštitu akademske autonomije i ličnog integriteta studenata ne odnosi na one profesore koji su podlegli ucjenama i strahu“ zaključuje se u saopštenju Omladinske studentske asocijacije.     

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.