A2A: Novi ugovor štiti interese svih uključenih strana

logoa2a
altarezianews.it
  • Autor onogost.me
  • 30.07.2016. u 19:07

Kompanija A2A i Država Crna Gora su postigli dogovor za potpisivanje novog Akcionarskog Ugovora za upravljanje crnogorskim društvom EPCG, saopštili su predstavnici italijanske kompanije.

Iz A2A su podsjetili da je crnogorski parlament usvojio Odluku o prihvatanju akcionarskog ugovora između crnogorske Vlade i A2A, koji traje do kraja godine.

Glavne stavke novog dogovora su, kako su kazali, zadržavanje sadašnjih uravljačkih prava A2A u EPCG, uz pravo da italijanska kompanija imenuje glavne menadžerske pozicije u EPCG.

Ugovorom se predviđa i definisanje određenih rezervisanih pitanja od značaja za poslovanje EPCG , uz opciju prodaje cjelokupnog akcionarskog paketa u posjedu A2A državi Crnoj Gori za iznos od 250 miliona eura, nakon isteka akcionarskog ugovora.

Ta opcija primjenljiva je do 31. marta naredne godine, uključujući i neprotivljenje kompanije A2A projektu gradnje drugog bloka Termoelektrane TE Pljevlja.

“A2A i te kako cijeni napor i značajan doprinos koji je crnogorska strana uložila u vođenju predmetnih pregovora”, kazali su u toj kompaniji.

Iz A2A su podsjetili da su postali akcionar EPCG 2009. godine učešćem na međunarodnom tenderu.

“A2A je sve ove godine bila snažno angažovana na razvoju Crne Gore stekavši vodeću ulogu u uvođenju inovacija i doprinoseći blagostanju u državi, osim modernizacije i poboljšanja uspješnosti EPCG”, zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Budžet za narednu godinu projektovan je na 3,4 milijarde i analizirali smo sveobuhvatno prihodno i rashodno stanje, saopštio je ministar finansija Novica Vuković gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore. Dodao je da iduće godine na naplatu stiže dug od pola milijarde.
Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.