Abazović: U julu rekordna zaposlenost

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 25.09.2023. u 11:12
Broj zaposlenih u julu ove godine iznosio je 258.000 i najveći je u istoriji Crne Gore, objavio je premijer Dritan Abazović.

“U našoj državi nikada nije zabilježena veća zaposlenost u julu ove godine, kad je zaposlenih lica bilo 258.000. U poređenju sa istim periodom prošle godine, broj zaposlenih je veći za 23.000. Isto tako, u odnosu na rekordnu 2019. godinu, broj zaposlenih je danas veći za nevjerovatnih 43.000”, naveo je Abazović.

Kako kaže, Monstat je konstatovao da je zabilježen rast zaposlenosti u svim gradovima Crne Gore, što posebno raduje, naročito kad je u pitanju sjever države.

“Ovo sve govori da se uvećava ukupna ekonomska aktiva zemlje, ali i da je uspostavljena veća disciplina kada su u pitanju finansijske i tržišne kontrole. Idemo dalje, na pravom smo putu”, zaključio je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
  Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.