Damjanović: Naredne godine od ekonomskog državljanstva očekujemo 70 miliona

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 14:26
Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2021. godinu na dnevnom je redu sjednice Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore.

Sjednici prisustvuje ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je rekao da se dosta netransparanetno radilo u vezi sa ekonomskim državljanstvom, 2020. godine ali i 2021. godine. On je rekao da sse dosta sredstava nalazilo na eskrou računima, što je nezakonito

“Tokom 2023. godine, možemo da računamo na oko 70 miliona, takva je projekcija. Shodno podnijetim aplikacijama, riješenim aplikacijama, onima koja su u proceduri i onima koja nijesu ni počela da se rješavaju. Do 70 miliona. Oko 35 miliona je ono što je sigurno, ono što je riješeno. Do 70 miliona je procjena za narednu godinu. Tamo se sredstva izdvajaju na dva nivoa, jedan dio za inovacije i fond, drugi dio ide za budžet”, kazao je Damjanović.

Ministar kaže da se interesovao za rad “famozne Agencije za investicije”.

“Pa da promijenimo savjet agencije, na čijem je čelu bio bivši državni sekretar, koji nešto tvituje. Rađeno je veoma netransparentno, vidjećemo aspekte sve, DRI je u agenciji i vrši reviziju. Sve to da bi dobili informacije o novcu, gdje, šta, kako. Parlament će dobiti punu informaciju. Ali govorim o onome što možemo da računamo kroz kapitalni budžet, i sredstva su strogo namjenska”, kaže Damjanović.

Poslanici će razmatarti i Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu.

Tu je i Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2023. godinu.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.