Dodatna opterećenja bila bi opasna za privredu

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 21.11.2022. u 11:32
Potpredsjednik Privredne komore Nikola Vujović poručio je da novi Opšti kolektivni ugovor mora biti usvojen transparentno te da bi dodatna opterećenja privredi u ovom trenutku bila opasna.

PKCG, kako kaže Vujović, traži i da se riješi problem reprezentativnosti članova Socijanog savjeta.

“Da konačno znamo da li postoji adekvatna reprezentativnost privrede u Savjetu”, naveo je Vujović u Jutarnjem programu TVCG.

Vujović kaže da je crnogorska privreda sada pod velikim teretima i da se mora biti oprezan kada se nameću novi nameti privredi.

Poručuje da je interes i privrede da se što prije dođe do novog OKU.

“Očekivanje je da se dođe do dogovora, na transparentan način da svi budu adekvatno zastupljeni i da imamo svijest o tome kakav je ekonomski trenutak u zemlji i da su dodatna opterećenja privredi u ovom trenutku opasna”, poručio je Vujović.

Za sjutra je najavio sjednicu Odbora trgovina PKCG, čiji stav kako dodaje, mora da bude uvažen.

“Privrednicima je u interesu da se dođe do dogovora, ali i da se uvaži struktura ekonomije i realne potrebe i tu je ono da li taj sezonski karater rada da bude adekvatno zastupljena je ono što bi privredi odgovaralo”, naveo je Vujović i dodao da traže dogovor svih strana.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.