EPCG odobrio pozajmicu za Institut “Dr Simo Milošević”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 23.08.2023. u 20:15
Iz Elektroprivrede su za TVCG ponovili da su odobrili pozajmnicu Fondu za zdravstveno osiguranje uz garanciju Ministarstva finansija, kako bi državnim organima koji se staraju o zdravstvenom sistemu stavili na raspolaganje 600.000 eura, kako bi Institut "Dr Simo Milošević" prevazišao probleme u kojima se nalazi.

Izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin napominje da oni stoje na raspolaganju, ukoliko državni organi žele tu pomoć.

Ukoliko ne postoji mehanizam da se iskoristi, poručuje da i to razumiju. U konačnom Elektoprivreda je pokazala volju i društvenu odgovornost, ali oni, kako nam je kazao Rovčanin, ne mogu voditi zdravstveni sistem niti se izlagati rizicima.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 799 eura i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na jul.
  Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) donijela je rješenje kojim se Elektroprivredi (EPCG) zabranjuje svaka dalja dodjela državne pomoći nikšićkoj željezari, dok ne donesu odluku da li je sama kupovina imovine od turskog Tosčelika za 20 miliona eura bila u skladu sa Zakonom o državnoj pomoći, potvrdio je Pobjedi predsjednik Savjeta AZK Dragan Damjanović.