EPCG: Povoljni uslovi otplate duga za privrednike

za_cist_racun
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2021. u 10:13

Imajući u vidu izazovni ekonomski položaj u kojem su se našla crnogorska preduzeća zbog pandemije, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) odlučila je da pomogne privrednicima u prevazilaženju izazova koji su pred njima, i u tom cilju donijela odluku za produžetak akcije ''Za čist račun 2''.

“Ova akcija omogućava svim potrošačima iz kategorije ostala potrošnja da 30 odsto duga po osnovu utrošene eletrične energije otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka sporazuma, preduzeća nastavljaju otplatu preostalog duga potpisivanjem novog sporazuma”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su objasnili da se u akciju mogu uključiti sva preduzeća koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima.

Akcija traje od 1. maja do 30. juna 2021. godine.

Navode da potpisivanjem sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti.

Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun.

“Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate”, kaže se u saopštenju.

Pravna lica, kako pojašnjavaju, koja imaju aktivne sporazume iz prethodnog perioda (klasični protokol ili protokol iz akcije 5 za 5) mogu iste reprogramirati po novom modelu.

Iz EPCG pozivaju pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu priliku.

Sve informacije mogu se dobiti u jedinicama lokalnog Snabdijevanja, besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com ili putem Facebook stranice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.