EPCG-Željezara Nikšić potpisala Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa stranim investitorom

EPCG-Željezara Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 06.06.2023. u 08:02
EPCG-Željezara Nikšić juče je potpisala Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa njemačkom firmom Business network D.O.O, čija djelatnost će u okviru prostornih kapaciteta EPCG-Željezara Nikšić biti usredsređena na ekonomski optimalnu i racionalnu proizvodnju i prodaju čeličnih užadi, saopšteno je iz fabrike.

Čelnici EPCG-Željezara Nikšić ukazali su na značaj povezivanja i uspostavljanja saradnje sa inostranim partnerima, naglašavajući da će sklapanje partnerstva sa investitorom poslužiti kao temelj za povećanje broja radnih mjesta, proaktivnost i pronalazak narednih efikasnih i inovativnih modela saradnje.

“Uspostavljanje poslovno-tehničke saradnje sa njemačkim investitorom doprinijeće potpunijem korišćenju raspoloživih proizvodnih kapaciteta, savremenih dostignuća u tehnici i tehnologiji, radnih iskustava u projektovanju i proizvodnji, kao i potpunijem korišćenju sirovina, pogonske energije i stručnog rada, što će biti refleksija jačanja istraživačko razvojnog programa i ostvarivanja novih načina proizvodnje uz povećanje produktivnosti rada”, navode oni.

Obostrana spremnost za saradnju, kako kažu, doprinijeće jačanju strateškog partnerstva, povezivanja, zajedničkih ulaganja, transfera znanja i tehnologije sa ciljem da se podrže poslovni planovi, unaprijedi poslovanje i obezbjedi razvoj.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.