Fond za inovacije: 350.000 eura za podršku ranoj fazi razvoja startapova

Fond za inovacije
 • Autor onogost.me
 • 08.09.2023. u 16:18
Fond za inovacije Crne Gore raspisao je Javni poziv za dodjelu grantova za podršku ranoj fazi razvoja startapova.

Iz Fonda su saopštili da ukupna vrijednost poziva iznosi 350.000 eura, pri čemu je vrijednost pojedinačnog granta do 35.000 eura (30.000 eura za finansijsku podršku i 5.000 eura za mentorsku podršku).

Javni poziv, kako su naveli, je otvoren do 20. oktobra, a neophodna dokumentacija za prijavu objavljena je na sajtu Fonda za inovacije Crne Gore.

“Cilj Programa je unapređenje startap zajednice u Crnoj Gori kroz finansijsku i mentorsku podršku. Ova podrška će pomoći startap preduzećima u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sljedeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Program podržava startap projekte koji razvijaju inovativne proizvode s visokim potencijalom rasta na tržištu u raznim oblastima uključujući i prioritetna područja pametne specijalizacije”, pojasnili su iz Fonda.

Na ovaj poziv, se mogu prijaviti timovi od dva do pet članova ili mikro preduzeća (u formi društva sa ograničenom odgovornošću) u privatnom vlasništvu, registrovana u Crnoj Gori ne duže od dvije (2) godine u trenutku podnošenja prijave.

“U slučajevima kada prijavu podnosi tim, ukoliko se odobri finansiranje, od njih će se zahtijevati da osnuju preduzeće u skladu sa Zakonom o privrednim društvima u Crnoj Gori. Detaljne informacije o pozivu mogu se pronaći na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me), a postupak prijavljivanja je jednostavan i odvija se elektronskim putem”, naveli su iz Fonda.

Ističu da info dan će biti održan u Podgorici u Privrednoj komori, 18. septembra u 9h, a isti je moguće pratiti i putem Zoom-a.

„Ovim programom želimo da pružimo podršku mladim, talentovanim i visoko-motivisanim timovima koji žele da započnu svoju preduzetničku karijeru. Smatramo da je izuzetno važno to što osim finansijske podrške, timovi imaju priliku da dobiju i mentore iz naše baze koji imaju iskustvo i znanje koje će im pomoći da svoje ideje što bolje i brže pretoče u uspješan biznis. Zato pozivamo sve zainteresovane da potraže više informacija na našem sajtu ili na profilima Fonda na društvenim mrežama LinkedIn, Facebook i Instagram i prijave se za ovaj Program”, saopštila je izvršna direktorica Fonda Bojana Femić Radosavović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.