“Galopirajući troskok cijena u Crnoj Gori”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 07.03.2023. u 14:20
Iz konsultantske kompanije "Fidelity consulting" kazali su da cijene u Crnoj Gori kontinuirano rastu te da su značajno više nego na globalnom nivou.

Upoređujući cijene u Crnoj Gori sa onima na globalnom nivou iz Fidelity consultinga su na fejsbuku objavili grafik na kojem porede cijene proizvoda iz decembra 2022. i decembra 2021. godine sa cijenama na globalnom nivou.

“Cijene mesa u Crnoj Gori porasle su za 20%, a na globanom nivou za svega 1%, cijene hljeba i žitarica u Crnoj Gori porasle su za 31%, a na globanom nivou za svega 5%, cijene ulja i masti u Crnoj Gori poresle su za 21%, a na globanom nivou su pale za 23%, dok su cijene mlijeka, sira i jaja u Crnoj Gori porasle su za 48%, a na globanom nivou za svega 3%”, navode iz te konsultantske kuće.

Slikovito opisujući i upoređujući sa atletskom disciplinom kažu da se u Crnoj Gori kontinuirano događa troskok cijena.

“Prvo su se dobro zalećele, pa su baaš masu odskočile, potom sasvim solidno zakoračile u džepove potrošača i na kraju beskrupulozno skočile u nebesa”, navode iz te konsultantke kuće na Fejsbuku.

Smatraju da je u Crnoj Gori, vrlo vjerovatno, postignut svjetski rekord u “dostignutom troskoku cijena u odnosu na životni standard”.

Smatraju da je vjerovatno da su i trgovci uvećali svoje marže.

“Sve su prilike da su neki ljudi omastili marže i troškokom cijena nemilosrdno doskočili životnom standardu građana. Samo se nadamo da nijesu prestupili prilikom zaleta, jer bi mogli da budu diskvalifikovani to jest – bojkotovani”, navodi se na Fejsbuku konsultantske kuće Fidelity consulting.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Cijene su znatno veće, prije svega zahvaljujići velikim igračima u Crnoj Gori, kojima su marže dozvoljene do maksimuma.
   Nema nikakve kontrole od strane države, a oni zidaju cene nadoknađujući neke uskraćene dobiti, kao recimo na masnijim “bananama”, sa opojnim mirisom.

  2. Nema sreće odje kad je drzava dozvolila da nas trgovci i jajare deru a narod cuti i vise ono povecanje plata nema ni efekta. Ovi podaci pokazuju da se sa našim narodom moze radiit sta mu je volja jer u ostatku Evrope povecanje cijena minimalno a kod nas onako kako su ovce i zasluzile, pravo smo stado, udrite vuci

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.