I dalje nedovoljno kiše za struju iz HE

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 01.10.2022. u 12:25
I pored izdašnih padavina, energetska situacija u Crnoj Gori se nije značajnije popravila kada su u pitanju dotoci na rijeci Zeti i nivoi akumulacija HE Perućica, izjavio je za Portal RTCG izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom EPCG Darko Krivokapić.

“U septembru je na teritoriji opštine Nikšić ukupno palo 202 lit/m2, dok je u posljednjem kišnom talasu palo 152 lit/m2, što je 46 odsto više od prosjeka” objasnio je Krivokapić.

Dodao je da je tokom septembra dotok rijeke Zete “bio na nuli”.

“Nivo akumulacije HE Perućica se nije promjenio, tj uticaj ovog kišnog talasa na porast je bio minimalan”, tvrdi Krivokapić.

Ipak, kako navodi, dotok na Pivi se poboljšao, pa će jednim dijelom biti korišćen za proizvodnju, a dijelom za popunjavanje akumulacije.

Krivokapić naglašava da je TE Pljevlja od juče na mreži i radi punim kapacitetom.

“Sve u svemu, možemo reći da je energetska situacija stabilna” zaključio je.

U EPCG očekuju je da će padavine tokom oktobra poboljšati hidro proizvodnju, što će za posljedicu imati i popravljanje sveopšte energetske slike Crne Gore i poslovanja EPCG.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Unistise firmu

   prdajete struju za jeftine pare , zaposliliste bog zna koliko radnika koji su nepotrebni i sad kazete nije dovoljno kise.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.