IT stručnjacima za informatičku bezbjednost 30 odsto veće plate

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 27.11.2022. u 09:07
Na inicijativu Ministarstva javne uprave, Vlada Crne Gore je na 30. sjednici, donijela Odluku o uvećanju zarada IT stručnjacima za informatičku bezbjednost.

“U skladu sa mojom najavom i potrebama Crne Gore povećavamo za 30% zarade IT stručnjacima za informatičku bezbjednost. To je važan korak ka sigurnom crnogorskom sajber prostoru. Ali to nije sve. Iniciraćemo povećanje zarade svim zaposlenima u državnoj upravi, koji rade na poslovima digitalizacije. Ovo nije ni populistička, ni predizborna mjera. Ovo je potreba Crne Gore i standard danas u svijetu“, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je istakao da bi građani, privreda i turisti koji dolaze u Crnu Goru, kao i naša dijaspora imali kvalitetne i sigurne digitalne usluge, da bi naš sajber prostor bio dostupan i bezbjedan moramo izuzetno tražene IT stručnjake zadržati i zapošljavati nove u državnoj upravi.

„Ministarstvo javne uprave želi da se rad i u svakom drugom segmentu administracije dodatno vrednuje i još bolje plati“, zaključio je Dukaj.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.
  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.