Kovačević: Opština realizuje značajan broj projekata koji za cilj imaju podsticaj razvoju preduzetništva

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 25.11.2022. u 21:56
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević govorio je na otvaranju Sajma zanatstva u IPC „Tehnopolis“, koji je završni događaj projekta „CRAFTINNO – Inovativne održive tehnologije za ekonomsko unapređenje zanatstva“, koji su sproveli Opština Nikšić i „Tehnopolis“, uz podršku Kraljevine Norveške.

Tom prilikom Kovačević je rekao da Opština Nikšić realizuje značajan broj projekata koji za cilj imaju podsticaj razvoju preduzetništva na lokalnom nivou, što će za rezultat u perspektivi imati i manji stepen nezaposlenosti, a veći stepen radno sposobnih i radno aktivnih lica, sa akcentom na mladim ljudima, čiju budućnost treba da gradimo u našem gradu.

„Neki od projekata koji smo realizovali u ovoj godini jeste svakako projekat CRAFTINNO, koji se odnosi na podršku zanatstvu i primarno je fokusiran na 10 firmi koje se nalaze u različitim fazama razvoja. Cilj nam je bio da kroz logističku i stručnu podršku ljudima iz ’Tehnopolisa’ omogućimo našim sugrađanima adekvatan razvoj njihovog biznisa i stvorimo prostor za podršku preduzetništvu. Takođe, realizovali smo i projekat ’Zajedno od znanja do posla’, preko kojeg se zaposlilo 36 osoba. Vrijednost tog projekta je iznosila 202.000 evra. Takođe smo podržali i preduzetništvo u iznosu od 100.000 evra“, istakao je predsjednik Kovačević.

Ministarka Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović kazala je da projekat „Norveška za vas“ donosi novu vrijednost „Tehnopolisu“ i Opštini Nikšić kao partnerima u pružanju usluga podrške, ali i unapređenju ukupnog sistema, čime se podržava mali biznis u lokalnoj zajednici.

„Posebno želim da pohvalim Opštinu Nikšić što je prepoznala i uvažila potrebu biznis zajednice, te je svoje napore udružila sa ’Tehnopolisom’ kako bi kreativnost, naporan rad, inovativna rješenja, mentorska i finansijska pomoć omogućili da zanatstvo dobije na značaju, vrijednosti i konkurentnosti“, istakla je ministarka Šćepanović.

Direktor „Tehnopolisa“ Đorđije Malović rekao je da mu je zadovoljstvo što je sa Opštinom Nikšić uspješno ispunio zacrtane ciljeve pomenutog projekta, čija je vrijednost 48.831,50 dolara.

CRAFTINNO – Sajam zanatstva otvorio je menadžer projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ Armen Čekić.

Kovačević je obišao štandove sa predsjednikom Skupštine opštine Nemanjom Vukovićem.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
  Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.