Majke, ne brinite: Ko je uzeo naknadu, imaće zdravstveno osiguranje

getimage_0
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2016. u 13:05

Ministarstvo rada i socijalnog staranja demantovalo je pojedine navode da majke koje budu primale doživotnu naknadu ostaju bez zdravstvenog osiguranja.

Pošto se javilo nekoliko žena koje ispunjavaju uslove za doživotnu naknadu jer su, kako su nam kazale „načule“ da će ostati bez zdravstvenog osiguranja, iz resora Zorice Kovačević je saopšteno da takve priče nijesu istinite.

„Majke koje ispunjavaju uslove za doživotnu naknadu na osnovu usvojenih izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti imaju pravo na zdravstvenu zaštitu”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Žene sa troje i više djece koje imaju 25 godina radnog staža primaće 336 eura, kao i one koje imaju četvoro i više djece, a 15 godina radnog staža. Majke koje su 15 godina na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i imaju troje ili više djece primaće 192 eura.

Prve isplate očekuju se 20. februara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.