Majke, ne brinite: Ko je uzeo naknadu, imaće zdravstveno osiguranje

getimage_0
  • Autor onogost.me
  • 09.02.2016. u 13:05

Ministarstvo rada i socijalnog staranja demantovalo je pojedine navode da majke koje budu primale doživotnu naknadu ostaju bez zdravstvenog osiguranja.

Pošto se javilo nekoliko žena koje ispunjavaju uslove za doživotnu naknadu jer su, kako su nam kazale „načule“ da će ostati bez zdravstvenog osiguranja, iz resora Zorice Kovačević je saopšteno da takve priče nijesu istinite.

„Majke koje ispunjavaju uslove za doživotnu naknadu na osnovu usvojenih izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti imaju pravo na zdravstvenu zaštitu”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Žene sa troje i više djece koje imaju 25 godina radnog staža primaće 336 eura, kao i one koje imaju četvoro i više djece, a 15 godina radnog staža. Majke koje su 15 godina na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i imaju troje ili više djece primaće 192 eura.

Prve isplate očekuju se 20. februara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.