Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nevenka Janković izabrana za direktoricu EPCG Željezara

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2023. u 19:29
Inženjerka Nevenka Janković danas je izabrana za izvršnu direktoricu EPCG Željezara Nikšić.

"Sa zadovoljstvom i ponosom sam prihvatila ulogu izvršne direktorice EPCG Željezara Nikšić. Zahvaljujem se Odboru direktora koji mi je ukazao povjerenje. Ja ću nastojati da ga opravdam. Zajednički ćemo stremiti ka jednoj zacrtanoj misiji, a to je uspješno poslovanje kompanije", poručila je kratko Janković.

Nevenka Janković ima preko 21 godinu iskustva rada u Željezari Nikšić na različitim pozicijama. Završila je Metalurški fakultet.

O izboru kandidata odlučivao je Bord direktora u sastavu: Lidija Nikolić, Milinko Čvorović, Ratko Dubljević, Fuad Feratović, Đorđije Garčević i Radovan Đikanović.

Kandidati za direktora EPCG Željezare Nikšić su pored Janković bili i Draško Piljević, Radoje Karadžić i Milan Kosović.

Željezara je, inače, bez čelnog čovjeka i u Odboru direktora, jer je Maksim Vučinić zbog, kako je prijavio, verbalnog i fizičkog napada na zboru radnika, podnio ostavku na to mjesto.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Nevenka Janković, diplomirana inženjerka metalurgije je najbolji izbor za Izvršnog direktora Željezare. Stala je u red sa velikanima koji su bili na čelu fabrike poput Branka Bulajića, Žarka Mijuškovića i drugih. Prva dama na čelu Željezare u njenoj 67 godina dugoj tradiciji.
   A gdje je Svitac? “Uhvatim ti ja onog malog Aladina, pa mu otmem lampu, jel da da sam strvina…”.

  2. Milan Jaukovic

   pravi potez.
   strucan kadar sa iskustvom na takvim poslovima pa jos dobar i posten covek,uspeh zagarantovan.
   Srecno i uspesno zelim gospodji Jankovic

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.