Protest bivših rudara: Novac namijenjen radnicima uplaćen povjeriocima iz Mađarske

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 29.09.2022. u 14:20
Ispred nekadašnje upravne ugrade Rudnika boksita danas se okupilo oko 150 bivših radnika. Oni tvrde da je novac namijenjen za njihova potraživanja od prodaje dijela imovine Boksita uplaćen povjeriocima iz Mađarske.

Predstavnik radnika Rašo Čivović kazao je da je tu informaciju dobio od sadašnjeg stečajnog upravnika Dragana Vučevića, a da je novac Mađarima preusmjerila bivša stečajna uprava na čelu sa Mladenom Markovićem.

„Imam informaciju, bio sam 20. septembra kod novog stečajnog sudije Dragana Vučevića i u razgovoru sa s njim dobio sam informaciju da su pare uplaćene mađarskoj firmi. To je provjereno“, rekao je Čivović.

On je kazao da je 22. 4. 2021. godine podnijeta krivična prijava protiv bivše stečajne uprave Specijalnom tužilaštvu, te da od tog datuma nema nikakav odgovor. Novac je, kako je kazao, uplaćen krijući.

„Pozivam gospodina premijera, koji nam je obećao da novac neće uplaćen. Ako je novac uplaćen , kako je tužilaštvo moglo da reaguje. Znači za jedno 10 dana očekujem poziv iz Vlade i Specijalnog državnog tužilaštva da se ovo konačno riješi. U dogovoru sa radnicima za 10, 15 dana sa porodicama na voz i pravac Podgorica. To je jedino rješenje“, poručio je Čivović.

Prema njegovim riječima, novac potražuje oko 560 bivših radnika, a kako je ranije najavljivano, novac od prodaje placa nikšićkoj firmi Roaming Montenegro trebao je da se uplati radnicima.

“Opština će platiti dio advokatskih troškova”

Radnike Boksita danas je primio predsjednik Opštine Marko Kovačević.

Kovačević istakao je da će kontaktirati predstavnike Vlade kako bi se uključili u rješavanje problema, jer lokalna uprava nema ingerencija.

“Opština Nikšić će snositi dio advokatskih troškova kako bi i time dala podršku radnicima Boksita”, poručio je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.