Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sastanak stečajne uprave Boksita i predstavnika firme “Uniprom metali”: Geometar da premjeri imovinu

 • Autor onogost.me
 • 13.02.2024. u 11:47
Na sastanku stečajnog upravnika nikšićkih Boksita Nenada Amidžića, i predstavnika firme “Uniprom metali”, dogovoreno je da geometar premjeri imovinu koja se nalazi oko kopa na Seocima, u nikšićkoj Župi, a za koju je sud u novembru prošle godine donio odluku da pripada Boksitima u stečaju.

“Imali smo sastanak i dogovorili smo se da geometar premjeri zemljište i nakon toga ćemo se ponovo sastati i vidjeti šta i kako dalje”, kazao je Amidžić kratko “Vijestima”.

Riječ je o zemljištu od oko 17 hiljada metara kvadratnih na rudokopu Seoca koje su Boksiti u stečaju, kako je ranije kazao Amidžić, nakon pravosnažne presude u novembru upisali u katastar kao svoju imovinu.

Tužbu je 2017. godine podnijela tadašnja stečajna uprava Boksita jer je imovina, kako se navodi u tužbi, greškom bila upisana na jednu firmu iz Tuzle koja je 1997. na pomenutoj lokaciji izvodila građevinske radove i za tu svrhu izgradila privremene objekte za smještaj radnika, a tokom avionskog snimanja, za potrebe nikšićkog katastra, lokacija je upisane u vlasnišvo te firme.

Vijest da dio imovine na rudokopu Seoca, gdje eksploataciju obavlja turska kompanija “Zeta Mine”, sa kojom je “Uniprom” potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, pripada Boksitima u stečaju, posebno je obradovala bivše rudare, jer se nadaju da je to šansa da im bude isplaćen novac koji im bivša kompanija duguje. Kako su boksitaši više puta isticali, dug za oko 560 radnika, po različitim osnovama, je oko 2,1 milion eura.

Stečaj u Rudniku Boksita uveden je 2013. godine i od tada bivši radnici, po raznim osnovama, traže naplatu dugovanja.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.