„Trebjesa“ proizvela svoje prvo ejl pivo: Stiglo je Nikšićko IPA

niksicko_ipa_vizual
Ilustracija, Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 19.06.2019. u 06:30

Najstarija crnogorska pivara, Pivara „Trebjesa“, obradovala je potrošače i ljubitelje drugačijih pivskih stilova novim pivom. Nikšićko IPA prvo je ejl pivo u Nikšićko portfoliju i dolazi od pivare koja je regionalno poznata po svojim lager pivima.

Ejl piva razlikuju se od lager piva po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje – to su takozvana piva gornjeg vrenja.  IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

Prvu prezentaciju novog piva Pivara je organizovala u svom gradu, Nikšiću, u caffe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

„Od najstarije crnogorske pivare očekuje se da baštini tradiciju, ali isto tako da bude moderna i ide u korak sa trendovima. Naš odgovor na to je da zadržimo postojeći kvalitet i prepoznatljivost, ali i da inoviramo, nudimo drugačije ukuse, donosimo globalne pivarske trendove“, kazala je Jelena Pavićević, marketing menadžer u Pivari „Trebjesa“.

Upravo je Nikšićko IPA jedna od najvećih inovacija kompanije u ovoj godini.

„Zbog toga smo i ovaj put uložili svu našu strast prema pivu i uz kvalitetne sastojke i dokazane pivarske majstore, napravili pivo koje svojom aromom budi sva čula. Pravljenje prvog ejl piva u „Trebjesi“ bio je veliki izazov za sve nas, ali se nadamo da smo napravili pivo u kojem će istinski uživati svi oni koji su spremni za nova iskustva“, poručila je Pavićević.

Nikšićko IPA već je dostupno u trgovinama i u lokalima, i to u staklenoj boci 0,33l i u limenci 0,5l.

Pored Nikšićko IPA, porodicu piva koje se proizvode u Pivari „Trebjesa“ čine i Nikšićko Pivo, Nikšićko Tamno, Nikšićko Gold, Nikšićko Nefiltrirano i Nikšićko Cool.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurvić kazao je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" da je Vlada akcijom Stop inflaciji pogodila metu. Ističe da su ovim potezom zadovoljni oni kojima je akcija bila namijenjena i potrebna, te da je ona državu koštala nula eura.