U planu povećanje zarada za 1.600 zaposlenih u sudstvu

Ministarstvo finansija
 • Autor onogost.me
 • 21.12.2022. u 11:39
Ministar finansija Aleksandar Damjanović i načelnica Direkcije za obračun i kontrolu zarada, Olga Uskoković razgovarali su sa predstavnicima Sindikata sudstva, na čelu sa predsjednikom Dejanom Đukićem, o mogućnostima povećanja zarada i izmjenama u kolektivnom ugovoru koji se odnosi na 1600 zaposlenih u sudstvu.

“Na sastanku je prepoznat zajednički cilj da u narednoj godini dođe do linearnog povećanja zarada, kao i da se zaposleni u sudstvu, kroz kolektivni ugovor, prepoznaju kao posebna kategorija zaposlenih”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi, dogovoreno je da će se detaljno razmotriti fiskalni efekti predloženih koeficijanata i da će se u narednim danima zauzeti konačan stav o procentualnom povećanju zarada zaposlenih u ovoj oblasti, koji će, kako poručuju iz Ministarstva finansija, biti usklađen sa budžetskim mogućnostima i planiranim povećanjima zarada u ostalim resorima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.