Ugostitelji: Potrošači će skuplje plaćati određene proizvode

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 04.03.2023. u 13:38
Povećanje akciza na određene proizvode dovešće do rasta cijena i time se svjesno povećava inflacija koja je prošle godine u Crnoj Gori bila najveća u regionu. Zato žalimo što će se zbog ovakvih odluka teret prebaciti na potrošače, jer će oni morati da plaćaju skuplje određene proizvode, poručili su Ugostitelji Crne Gore.

Iz ove NVO saopštili su da su iznenađeni odlukama Vlade da predloži, a potom i Skupštine koja je usvojila set finansijskih i poreskih Zakona, a da se pritom ne konsultuju sa predstavnicima privrede.

“Ovo je još jedan dokaz da nadležni u ovoj državi ne uvažavaju privatni sektor koji finansira javnu upravu. Neshvatljivo je da država, umjesto da suzbija inflaciju, ona je nepromišljenim odlukama samo povećava i na taj način otvara prostor za sivo tržište protiv koga se, navodno, godinama borimo”, navode Ugostitelji u saopštenju.

Kako kažu čestim izmjenama akcizne politike Crna Gora je postala država sa najvećim nametima u regionu.

“Od nekada konkurentne destinacije danas smo zemlja koja polako gubi trku sa konkurencijom”, piše u saopštenju.

Posebno ih, kako su naveli, čudi to što je ovaj set Zakona usvojen upravo u trenutku kada se polako počelo sa pripremama ljetnje turističke sezone od koje Vlada očekuje mnogo.

“Posebno žalimo zbog toga što donosioci odluka nikako da shvate da prilikom donošenja Zakona, pravila i procedura koji se tiču poslovanja privrede treba da čuju glas privatnog sektora”, zaključuju u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.