Uskoro nabavka proizvodnih linija i proizvodnja čeličnih nosača

Gov.me
 • Autor onogost.me
 • 19.04.2023. u 07:54
U kompaniji EPCG-Željezara Nikšić uskoro će biti pokrenuta Konstruktivna radionica gdje će se raditi čelični nosači, najavio je član odbora direktora kompanije Marko Perunović. Očekuje i da narednih dana bude usvojen Plan javnih nabavki, koji će omogućiti nabavku proizvodnih linija.

Perunović je u emisiji “Mreža” na TVCG najavio da će u kompaniji EPCG-Željezara Nikšić uskoro biti pokrenuta i konstruktivna radionica gdje će se raditi čelični nosači za elektranu na zemlji koje su planirane u okvuru kompleksa Željezare.

“Usvojićemo, nadam se, narednuh dana, i Plan javnih nabavki, tako da ćemo moći da idemo u procese nabavke proizvodnih linija”, najavio je Perunović.

On je kazao i da radovi na montaži prve solarne elektrane na krovu hale Vučionice idu dobrom dinamikom. Napominje da će ta elektrana biti ukupne snage 1,66 megavata i ističe da će to biti i največa solarna elektrana na krovu u Crnoj Gori.

“Radovi idu jako dobrom dinamikom. Pohvalio bih zaposlene Elektroprivrede-Solar gradnje koji izuzetno dobro izvode svoj dio posla”, kazao je Perunović.

Napominje i da su od EPCG dobili i odobrenje za instalisanje još 10 megavata u krugu Željezare.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.