Željezara će biti prodata za 20 miliona, Vujović: Spremni da se prekvalifikujemo na druga radna mjesta

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.12.2022. u 13:19
Radnici očekuju da u najskorijem mogućem roku budu zaposleni i da se vrate u svoju fabriku, naveo je predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović nakon što je na današnjem sastanku postignut načelni dogovor sa vlasnicima Toščelika povodom prodaje imovine te fabrike Elektroprivredi Crne Gore.

“Dvadesetog decembra je potpisivanje kupoprodajnog ugovora između EPCG i turskog vlasnika, 15. januara se uplaćuje prva rata u iznosu od 15 miliona, a 15. februara druga u iznosu od pet miliona eura”, objasnio je Vujović.

Kako je istakao, radnici znaju da u početku vjerovatno neće biti proizvodnje čelika.

“Ali to nije problem, mi smo spremni da radimo i da se prekvalifikujemo na druga radna mjesta”, zaključio je Vujović.

Današnjem sastanku prisustvovao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovića, kao i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je na svom Fejsbuku potvrdio da je postignut načelni dogovor sa vlasnicima Tosčelika povodom prodaje imovine Željezare Nikšić kao i da bi kupoprodajni ugovor trebalo da bude potpisan u Nikšiću 20. decembra.

 

Abazović je na Telegram nalogu naveo da je Željezara vraćena u državno vlasništvo.

“EPCG će kupiti Željezaru od turske kompanije Tosjali. Uvijek smo bili i bićemo uz radnike. Hvala im na tome što su bili istrajni u ovom procesu. Nastavićemo da uvećavamo državni kapital i gradimo našu Crnu Goru”, napisao je on i dodao da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u ovom “napornom i dugom procesu koji će se na kraji višestruko isplatiti”.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Eto gradjani NK, sad vidite sta je uradio Igor Luksic! Sad kupojemo “svoje” i bez potrebe bacamo 20 miliona! A njega vise niko nespominje…!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.