Abazović: I pored rasta cijena poboljšali životni standard građana

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 18:26
Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ističe da je od samog početka 43. Vlada uložila veliki napor da se poboljša životni standard građana, posebno najugroženijih grupa, mladih i penzionera, što je, kako je kazao, rezulturalo isplatom i 13 penzije, dječjih dodataka, besplatnih udžbenika za osnovce.

“Uprkos najavama mnogih nedobronamjetnih pojedinaca da je sa formiranjem Vlade ugrožena finansijska stabilnost države, isplate zarada, penzija i uprkos brojnim izazova sa kojima smo se suočili, naročito sa ugroženim zdravstenim sistemom, danas sa ponosom građanima možemo postaviti nekoliko pitanja: da li je ikome jednog dana zakasnila plata ili penzija, da li mu se duguje neka zarada ili penzija? Naprotiv, za ovo vrijeme uvećavali smo plate, penzije, dajemo 13. penziju, uvodimo ponovo dječje dodatke za svu djecu, naknade za novorođenčad, plaćamo besplatne udžbenike za sve osnovce, dok studenti imaju besplatno školovanje. Ponavljam, sve ovo od proljeća do danas”, naglašava Abazović.

Kako dodaje, zvanični podaci MONSTAT-a, govore da je tokom mandata ove vlade kreirano oko 10.000 novih radnih mjesta, pa je sa 53.409 nezaposlenih, danas broj smanjen na 44.923, odnosno sa 217.520 zaposlenih, danas broj uvećan na 226.341 građanina. Takođe, prosječna zarade građana konstantno raste, pa je u odnosu na oktobar 2021. prosječna zarada porasla za čak 35%.

“Sve ovo u vremenu rata u Evropi, energetske krize, izražene inflacije i rasta cijena. Nijesmo povisili cijenu struje, nije bilo jednog sekunda restrikcija, za razliku od većine razvijenih zemalja Evrope. Sve se može kad se hoće. Nastavljamo još snažnije za evropsku i prosperitetnu Crnu Goru”, poručuje Abazović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci