Abazović: Plužine zaslužuju izdašniju podršku

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 04.08.2023. u 09:42
Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan opštine Plužine, predsjedniku Opštine Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Plužina, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

“Dozvolite da vam čestitam Dan opštine koji nas podsjeća na slobodarsku tradiciju, ali i stradanje koje Pivu nije zaobilazilo kroz istoriju, naročito u toku Drugog svjetskog rata. Sa dužnim poštovanjem i ponosom zbog svijetle prošlosti, Plužine otvaraju nove razvojne stranice. Koristim priliku da lokalnoj upravi odam priznanje na temeljnom i odlučnom zalaganju da na održiv način unaprijedi i aktuelizuje mnogobrojne opštinske resurse”, navodi se u saopštenju.

Abazović je istakao da lokalna samouprava u Vladi Crne Gore ima pouzdanog partnera kada je u pitanju ulaganje u infrastrukturne projekte koji treba čvršće da uvežu kulturno-istorijski, turistički, agrarni i energetski potencijal.

“Navedeno smo dokazali ulaganjem koje je znatno veće od onog u protekle dvije decenije. Svojim prirodnim bogatstvima, kulturno-istorijskim sadržajima, površinom i strateški važnim položajem, Plužine zaslužuju izdašniju podršku”, dodaje se.

On je još jednom čestitao opštinski praznik, “sa iskrenom željom da istrajete u namjeri da Plužine postanu nezaobilazna kulturna i turistička destinacija u nacionalnoj ponudi sjevera i ostanu snažan oslonac u njenoj energetskoj, poljoprivrednoj, drvnoj industriji i sveukupnom prosperitetu Crne Gore.”

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija (TO) Nikšić i NVO „Ljubitelji Slanog jezera“ sjutra organizuju prvu "Čorbijadu" na Slanom jezeru (imanje Jokića).