Asistenti u nastavi protestovali ispred Ministarstva prosvjete, traže kraće radno vrijeme

ucionica_stolica
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2023. u 16:18
Ispred zgrade Ministarstva prosvjete održan je protest udruženja asistenata u nastavi, kako bi iskazali nezadovoljstvo svojim položajem i reakcijom nadležnih da se on poboljša.

Oni su kritikovali Ministarstvo prosvjete zato što su imali sa njihovim predstavnicima mnogo sastanaka i pregovora, ali bez konkretnih rezultata.

“Radno vrijeme koje podrazumijeva osam-devet časova dnevno u direktnom radu sa djecom bez mogućnosti korišćenja pauze, nas čini premorenim, iscrpljenim i nefunkcionalnim osobama i za posao i za porodicu. Asistent mora biti dostupan poslodavcu od sedam ujutru do 20 sati uveče pa koliko god puta je potrebno da dođe i vrati se, sve dok ne ispuni osmočasovno radno vrijeme”, istakli su oni.

Pored skraćenja radnog vremena, zatražili su i da se prizna koeficijent, jer ih je među asistentima u nastavi, kako kaže Ivona Kočan, asistentkinja u vrtiću, preko 150 visokoškolaca sa diplomama.

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).