“Baci granulu, a ne petardu”

Perućica doo
 • Autor onogost.me
 • 26.12.2022. u 15:35
“Perućica” doo iz Nikšića, kao društveno odgovorna kompanija, odlučila je da doprinese suzbijanju bacanja petardi kroz akciju "Baci granulu, a ne petardu".

Naime, oni su pozvali građane da njima donesu petarde, a zauzvrat dobiju granule.

“Buka pucanja prestravljuje pse, mačke i ostale životinje, a one koje se nađu u neposrednoj blizini eksplozivnog sredstva mogu biti i povrijeđene. Osim opasnosti od povrijeđivanja petardama, veliki stepen buke može oštetiti i njihov znatno osjetljivi sluh i izazvati psihički šok ili srčani udar. Mnoge životinje u panici bježe iz dvorišta i mogu da se izgube. Svake godine od srčanog udara izazvane bukom petardi ugine 5.000 ljubimaca”, naveli su iz ove firme koja je ovlašćeni uvoznik i distributer PATENT CO stočne hrane u Crnoj Gori, ali se bavi i uvozom i distribucijom sirovina (kukuruz, prekrupa, mekinje i ostalo), kao i prodajom osnovnih životnih namirnica.

“U našim maloprodajnim objektima vršićemo zamjenu – vi nama petardu, mi vama granule za pse i mačke”, zaključili su oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.