Autor: onogost.me
Foto: DMEN
16:36
13.3.2019.

Blace: Jači od vandalizma, volonteri u akciji popravke mobilijara

Volonteri i aktivisti NVO Društva mladih ekologa proteklih dana radili su na popravci nedavno uništenog mobilijara „Eko parku Blace“, navodi se u saopštenju  te NVO.


"Pod vođstvom Mila - Joka Radovića uspjeli smo da popravimo dva stola, pet klupa, krov na roštilju i ponovo postavimo obaljenu info tablu pored ogledne bašte. Narednih dana planiramo da nastavimo sa novim volonterskim aktivnotima na sređivanju parka, ato podrazumijeva sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih pozida, uklanjanje korova...", navode  mladi ekolozi.

Proučuju da u narednom periodu planiraju da se bolje organizuje po pitanju vandalizma i negativnih pojava koje se manifestuju uništavanjem mobilijara u parku.

" To ćemo raditi kontinuiranim obilaskom terena od strane naših volontera  i jačanjem komunikacije sa nadležnim lokalnim službama koje se bave ovom problematikom. Ono što smo mogli primijetiti u proteklih mjesec dana je da devastaciju parka obično rade mlađi adolescenti i ovom prilikom skrećemo pažnju svim posjetiocima, a posebno srednješkolcima, da kapaciteti parka služe za odmor i relaksaciju, a nikako za devijantna ponašanja.", proučuju iz te NVO.

 Podsjetimo , i dalje nepoznati počinilčac, ili više njih, uzrokovali su početkom mjeseca znatnu štetu u parku, pa su  polomljene  klackalica za djecu, dva stola i četiri klupe, info tabla, oštećen je krov na roštilju, oštećana dva i polomljeno jedno mlado stablo lipe.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:28
  21.10.2019.

  Premijerno izvedenom predstavom “Pruži mi ruku”, polaznici Osnovne škole obrazovanja odraslih "Radoje Čizmović" iz Ozrinića obilježili su Dan borbe protiv trgovine ljudima.

 • 14:39
  21.10.2019.

  Vjereničko veselje u svadbenom salonu „Knjaz“, na Brlji, u petak 11.10. moglo je imati tragične posljedice po D.K., buduću mladu, nakon što je tokom slavlja ranjena u nogu iz pištolja, saznaje portal Onogošt.

 • 10:55
  21.10.2019.

  Problem da vodosnabdijevanjem u naselju Rubeža, prema riječima našeg čitaoca, traje već nekoliko dana.

 • 09:27
  21.10.2019.

  U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za saobraćaj, dok je po kotlinama u sjevernim predjelima zbog magle mjestimično smanjena vidljivost, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).