Čađenoviću pritvor do 30 dana, terete ga da je član Zvicerovog klana

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 11.12.2022. u 14:28
Sudija za istragu Višeg suda odredio je specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću pritvor do 30 dana zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična djela zlopotreba službenog položaja. U obrazloženju, sudija je naveo da postoji opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke, rečeno je Portalu RTCG. Tužilaštvo tereti specijalnog tužioca Sašu Čađenovića da je pripadnik kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer. Tokom saslušanja, Čađenović je negirao krivicu. Te informacije potvrdio je Portalu RTCG Lazar Aković, Čađenovićev branilac.

Čađenović, koga Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, priveden je jutros na saslušanje u Viši sud u Podgorici.

Aković nam je rekao da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo naredbu za sprovođenje istrage protiv Čađenovića, zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer.

Sudija za istragu Višeg suda Goran Šćepanović saslušao je Čađenovića i uskoro treba da odluči o eventualnom određivanju pritvora. Aković tvrdi da nema bojazni da će Čađenović pobjeći, te time ni osnova da se odredi pritvor.

Čađenović je uhapšen u petak, a određeno mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon što ga je saslušao tužilac Miloš Šoškić.

Portparol i državni tužilac u SDT-u Vukas Radonjić, saopštio je juče da je sudija za istragu odbio žalbu branioca osumnjičenog na rješenje o njegovom zadržavanju.

Čađenoviću stavlja se na teret da je od sredine 2020. do ove godine postao pripadnik kriminalne organizacije “Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije. To se navodi u saopštenju SDT-a.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci