Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:21
20.11.2019.

Centar za socijalni rad brojnim akcijama obilježio Svjetski dan djeteta

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta, 20. novembra, Centar za socijalni rad Nikšić realizovao je niz aktivnosti.


„Cilj aktivnosti je da se skrene pažnja javnosti na djecu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala“, naveli su iz Centra.

Tim povodom, njihovi stručni radnici su obišli djecu bez adekvatnog roditeljskog staranja koji se nalaze na smještaju u JU Dječiji dom „Mladost“  u Bijeloj i uručili im simbolične poklon paketiće.

Pored toga, u cilju da podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije, Centar je organizovao još jednu prigodnu akciju.

„U okviru realizacije projekta „Program podrške porodici“ koji se sprovodi u saradnji sa donatorom međunarodnom organizacijom „Save the children“, uručili smo poklon pakete namjenjene djeci i porodicama koje su uključene kroz pomenuti program. Poklone su dodijelile porodične saradnice Ivana Milošević, Dragana Jovanović i rukovodilac projekta Marko Kastratović“, objasnili su oni.

Osim toga, stručni radnici će održati radioice i časove na temu „Dječja prava i zaštita djece u sistemu socijalne i dječije zašite“ koje će se sprovoditi u JU Obrazovni centar u Plužinama i u osnovnim školama u Nikšiću.

„Tokom navedenih radionica djeca će iznijeti svoje stavove i viđenja dječjih prava, nakon čega će im stručni radnici pojasniti njihovu primjenu u sistemu dječje i socijalne zaštite u Crnoj Gori“, najavili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:03
  11.12.2019.

  Košarkaški savez Crne Gore oprostio se od jednog od najboljih, poručio je predsjednik KSCG-a Veselin Barović na Komemorativnoj sjednici povodom smrti Želimira Željka Cerovića.

 • 15:29
  11.12.2019.

  Količina i tempo kojim trenutno koristimo prirodne resurse našeg podneblja prevazilazi održivost. Direktan efekat ovakvog odnosa prema prirodnim resursima je jak pritisak i izazivanje opasnosti za vrste, staništa i lokalne zajednice. Moramo biti svjesni da je biodiverzitet temelj zdravlja planete i ima direktan uticaj na život svih nas, saopštili su iz NVO „Morakovo“.

 • 14:35
  11.12.2019.

  Diskriminacija Roma toliko je prisutna, da je ta grupa ljudi navikla na nju. Iako ima pomaka neophodno je i dalje raditi na jačanju svijesti o aktivizmu mladih kao i razbijanju stereotipa, poruka je sa drugog Forum teatra, koji je održan na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u okviru projekta ''Mladi promovišu sebe i svoju kulturu - Mi smo tu''.

 • 13:34
  11.12.2019.

  Političke partije reagovale su povodom sinoćnjeg ranjavanja nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, na kojeg je nepoznati napadač ispalio hitac u lobiju hotela "Kraun plaza" u Beogradu.