Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CPC nalaže badnjake kod Episkopskog dvora

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.01.2023. u 17:52
Crnogorska pravoslavna crkva u 17h započela je nalaganje badnjaka kod Episkopskog dvora.

Ljubomir Petrović kazao je da su ranije spašavali crkvu, a danas državu.

"Umjesto da slavimo ovaj dan ljubavi, blagi, da smo svi okupljeni oko jednog cilja - majke naše, države Crne Gore, mi danas moramo da spašavamo Crnu Goru od našeg domaćeg jada i domaćeg nesoja koji ne priznaje svoju državu. Ne priznaje svoju crkvu, ne priznaje svoju zastavu, ne priznaje svoj grb. To su naši simboli naših predaka, oni su stvorili te simbole. Ovde danas imamo ljude na najvišim funkcijama u državi koji ne poštuju te simbole koje su naši djedovi stvorili", kazao je on.

Vladika Boris Bojović naveo je da ništa na ovom svetu nije večno osim čast, obraz i bog.

"Veličina svakog od nas treba da bude u Božjoj ljubavi, u ljubavi prema svakom čovjeku. Nije lako u ovom vremenu kada smo na svom pragu i na svom kamenu maltene progonjeni i maltene zabranjeni, da ostanemo čistoga srca i da nas ne dotiču ova dešavanja koja se dešavaju u čitavom crnogorskom društvu. Ja znam da svako od nas nosi neki trenutak tuge i boli jer stvari koje je trebalo da idu drugačije se ne odvijaju na takav način, ali mislim da ti koji kreiraju sve te politike i sve ono što nas tišti, upravo žele da budemo takvi. Ali me niti smijemo da očajavamo niti smijemo da budemo tužni, nego srećni i vrlo spremni da na svaki mogući način odbranimo svoj život, svoju državu, svoju porodicu i našu vječnu Crnu Goru", istakao je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Da nije ovaj govornik malo pretjerao u svom obraćanju,sa ovim uvredama i govorom mržnje?Ovo je praznik ljubavi i praštanja!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.