Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora i dio regiona postepeno dobijaju struju; CGES: Uzrok još nije poznat

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 21.06.2024. u 14:49
Zbog ispada na mreži Crnogorskog elektro-prenosnog sistema bez napajanja je bilo skoro cijelo područje Crne Gore. Struje nije bilo na teritoriji Bosne i Hercegovine, Dalmacije i Albanije.

U toku su postepena uključenja struje na teritoriji Glavnog grada. Veći dio Podgorice nema ni vode, a otežane su i telekomunikacije kod određenih operatera.

Oglasili su se i iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

"Na teritoriji Crne Gore, osim većeg dijela sjevera, usljed poremećaja regionalnih razmjera, došlo je do nestanka napona. Takođe do ispada i beznaponskih stanja većih razmjera došlo je i u Albaniji, Bosni i Hercegovini i značajnom dijelu Hrvatske. Uzrok još nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rješavanju problema kako bi svi potrošači u Crnoj Gori uskoro dobili struju", kažu u saopštenju.

Struje nije bilo na teritoriji Bosne i Hercegovine, i Dalmacije.

Kako piše „Slobodna Dalmacija“ bez struje su ostali Split, Šibenik, Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna ostrva, ali u međuvremenu struja se vratila u gotovo sve dalmatinske gradove koji su bili bez struje

O cijelom slučaju oglasili su se iz HEP-a:

"Prekid snabdijevanja  električnom energijom u dijelovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja. Hrvatski operator prenosnog sistema radi analizu sa operatorima sustava susjednih zemalja kako bi se utvrdio uzrok. Za ublažavanje problema međunarodnog prekida snabdijevanja električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete kako bi HOPS mogao osigurati snabdijevanje električnom energijom građana RH u što kraćem vremenskom roku", kaže se u saopštenju.

Širom BiH nestalo je struje, javljaju čitaoci N1.

Kako navode u Sarajevu su stali tramvaji, a i semafori ne rade. Takođe, bez struje su i drugi brojni gradovi – Tuzla, Brčko, Banjaluka, Bijeljina, Mostar, Zenica…

Napajanja nije imala ni Albanija.

Od gradova u Crnoj Gori struju su imali samo Pljevlja i Žabljak.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
  Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.