Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
19:28
18.3.2019.

Crna Gora od danas ograničava neprikladne sadržaje za djecu

TV operatori od danas su dužni da za programske sadržaje koji mogu štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, u periodu od 6 do 23 sata, aktiviraju mjere roditeljske kontrole takvih programskih sadržaja (pinovanje, odnosno omogućavanje pristupa sadržaju samo uz korišćenje PIN koda), saopšteno je iz Agencije za elektronske medije.


“Ukoliko ne budu adekvatno ispunjavali ovu obavezu, operatori će morati da, u periodu od 6 do 23 sata, pinuju cijeli TV program, a ne samo programske sadržaje”, kazala je iz Agencije za elektronske medije Elvira Ceković.

Kako je dodala, ove mjere se odnose isključivo na programske sadržaje/programe koji se distribuiraju u osnovnom paketu.

Agencija za elektronske medije je uvjerena da će operatori dosljedno primjenjivati propisane mjere i da će na taj način doprinjeti unapređenju zaštite maloljetnika od neprimjerenih sadržaja.

“Pored navedenog, od danas su operatori dužni da sve TV emitere iz Crne Gore koje distribuiraju, u katalogu programa rasporede, odmah nakon programa RTCG-a, prema definisanim prioritetima. Navedena mjera predstavlja unapređenje pristupačnosti sadržaja posvećenih događajima iz Crne Gore odnosno boljoj informisanosti građana kroz obezbjeđivanje lakše dostupnosti programa registrovanih u Crnoj Gori u ponudi operatora”, objasnila je Ceković.

Ostale vijesti iz kategorije