Autor: onogost.me
Foto: Čitalac portala Onogošt
08:05
18.11.2020.

Da li ste znali da je vrijeme zadržavanja na parkinzima smanjeno sa 15 na pet minuta?

Čitalac našeg portala bio je iznenađen kada je prije dva dana, nakon kratkog zadržavanja, kako kaže, od svega desetak minuta, ispod brisača svog auta zatekao kaznu za neplaćeno parkiranje.


Nakon što je kasnije saznao da je pravo zadržavanja, tzv. akademsko vrijeme prilikom parkiranja na obilježenim gradskim parkiralištima skraćeno sa 15 na pet minuta, odlučio je da nam se obrati.

Prema riječima direktora nikšićkog Parking servisa Mirka Perovića, vrijeme je sa 15 minuta smanjeno na pet opštinskom Odlukom, koja je kako kaže, donesena još u decembru prošle godine.

“Ranije je vrijeme zadržavanja bilo 15 minuta, sada je pet minuta. To je regulisano opštinskom Odlukom. Odluka je izašla u decembru. Mislim da je objavljena na sajtu Parking servisa. Nijesam siguran, ali građani su sigurno obaviješteni”, naveo je on.

Međutim, naš čitalac kaže drugačije i navodi da je juče prvi put čuo za takvu odluku.

Da bi provjerili pomenute tvrdnje, pokušali smo da posjetimo sajt Parking servisa, ali tokom jučerašnjeg dana nije bio u funkciji.

I pored toga, postavlja se pitanje da li je dovoljno informaciju samo objaviti na sajtu, a ne izdati saopštenje za medije povodom toga, a sve kako bi se što više građana upoznalo sa novom odlukom.

Naš portal, kao najčitaniji lokalni medij, do juče nije imao takvu informaciju, jer da jeste, informisali bi građane još u decembru prošle godine.

U cjenovniku “Parknig servisa” koji se nalazi na sajtu opštine Nikšić, kao dio materijala sa sjednice koja je održana 24.12. 2019. godine, nalazi se kompletan pregled cijena po zonama, ali se nigdje ne navodi dio koji se odnosi na akademsko vrijeme na javnim parkiralištima.

Napomena o akademskom vremenu jasno je istaknuta u hercegnovskom cjenovniku, dok sa našim to nije slučaj.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:57
  24.11.2020.

  Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) realizovalo je predavanje na temu „Crna Gora i emisije izduvnih gasova-standardi i izazovi“.

 • 09:13
  24.11.2020.

  U Crnoj Gori jutros se na većini puteva saobraća nesmetano, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:05
  24.11.2020.

  Ovo je jedna drugačija i posebna priča, priča o toplini, uspomenama, porodici i starim, a pomalo zaboravljenim vrijednostima koje nam moderni život neumoljivo šalje u zaborav.

 • 07:48
  24.11.2020.

  Besplatna antropometrijska testiranja učenika osnovnih i srednjih škola na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, koja su počela 16. novembra, završavaju se danas.