Autor: onogost.me
Foto: UCG
11:50
20.6.2019.

„Dani ELTAM-a“ na Filološkom fakultetu

Na Filološkom fakultetu sjutra i preksjutra biće održana prva međunarodna i peta nacionalna konferencija za nastavnike engleskog jezika, pod nazivom „Dani ELTAM-a“, Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore.


Konferenciju će otvoriti ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, dekanica Filološkog fakulteta Tatjana Jovović, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ministarstva prosvjete Crne Gore Marko Vukašinović i predsjednica ELTAM-a Dragana Radoman.

„Cilj konferencije je unaprijeđivanje stručnih kompetencija nastavnika engleskog jezika kroz proširivanje znanja o inovacijama, kreativnim metodama i tehnikama rada, kao i razmjena iskustava i primjera dobre prakse. Zahvaljujući institucijama i organizacijima koje podržavaju ovaj događaj, na konferenciji će govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti metodike engleskog jezika: Jen MacArthur (šefica regionalne Kancelarija Stejt dipartmenta za programe engleskog jezika), Vaughan Jones (izdavačka kuća Pearson) i Zuzana Tomaš (Eastern Michigan University iz SAD). Pored plenarnih sesija, prijavljene su 23 radionice, 8 demo časova i 14 prezentacija kolega iz Crne Gore, regiona i šire (Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Hrvatska, Mađarska, Sjedinjene Američke Države, Srbija, Ukrajina, Velika Britanija). Nastavnici će imati priliku da saznaju nešto više i o Peace Corps programu, koji će od sledeće godine biti sprovođen u Crnoj Gori”, naveli su organizatori.

„Dane ELTAM-a” je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, kao i Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo Crne Gore i Opština Nikšić. Podršku u vidu obezbjeđivanja prostora i gostujućih stručnjaka pružili su Filološki fakultet u Nikšiću, Regionalna kancelarija Stejt dipartmenta za programe engleskog jezika, kao i organizacije Pearson i SOL (Sharing One Language).

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:09
  20.7.2019.

  Nikšićanin Miodrag Albijanić (25) teže je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 15.30h dogodila na magistralnom putu Nikšić- Podgorica, u mjestu Vitasojevići.

 • 16:47
  20.7.2019.

  Manifestacija “Degustacija tradicinalnih jela regiona Krš”, koja ima za sa cilj da takva jela postanu dio regionalne ponude u restoranima, da se promovišu prirodni, kulturni i istorijski potencijali regiona sa namjerom da se poboljša turistička ponuda opštine Nikšić, Crne Gore i prekograničnog regiona “Krš", danas je organizovana na planini Lukavici, u Eko kampu “Tomić”.

 • 09:16
  20.7.2019.

  U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni.

 • 08:06
  20.7.2019.

  Planina Lukavica danas će okupiti sve one koje vole da provode vrijeme u prirodi, ali i da uživaju u tradicionalnim jelima.