Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:11
19.9.2020.

Direktorat za vanredne situacije: Za dva dana 56 požara, opasnost nije prošla

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, saopštili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).


Kako su objasnili, trenutno su aktivni požari u Podgorici na lokacijama Smokovac i Kuči, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića.

"U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a", navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata za vanredne situacije pozivaju građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

"Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem", zaključeno je u saopštenju. 

 

Ostale vijesti iz kategorije