Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović podnio prijavu protiv Vujovića

Đukanović, Foto: EPCG/Vujović, Foto: onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 07.02.2024. u 11:05
Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović podnio je juče prijavu policiji zbog prijetnji koje mu je uputio prdsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović, saznaje portal Onogošt.

Đukanović je na naše pitanje samo kratko kazao da ne želi bilo šta da komentariše.

Komentar nije imao ni Vujović.

Kako saznajemo, prijetnje su bile upućene i direktorici Željezare Nevenki Janković, međutim to je demantovano iz kompanije.

U toj fabrici već dugo vlada nezadovoljstvo radnika. Minulih dana se oglašavaju iz Sindikata poručujući da neće dozvoliti otpuštanja  i da “neko možda namjerno želi da izazove revolt radnika zbog potencijalnih investitora”.

U Željezari bi trebalo danas da bude održana sjednica na kojoj bi bio izabran novi Odbora direktora i predsjednik, jer je predsjednik Odbora Maksim Vučinić podnio ostavku u novembu prošle godine.

Na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice Željezare stigle su tri prijave. Prijavile su se – švajcarska kompanija “8B Capital S.A” i konzorcijumi “Kvalitetsbygg-Uber Nordic” iz Švedske i “Universal Energy (Kina) – Energy&Industrial Management Advisory Services” (Češka), kao i “Neksan” (Nikšić). Pismo o namjerama poslala je kompanija “Horst Wiesinger Group” iz Austrije.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Sta bi sad braco. Vatromet, ljubljenje, grljenje, sanpanjac, klijesta, lanci i kantanci, novinari ovo ono. Sad prijave pljuste. Je li vam i sad DPS kriv.

  2. Šteta da ovakvi menadžeri i poznavaoci svega od proizvodnje čelika do naoružanja, dronova, pisanja biznis planova i PODkonstrukcija troše svoju energiju na svađu. Potrebni ste obojica ovoj državi a vama nije milo ali i svim lezilebovićima kojima ste obećali ljeba bez motike. Samo ujedinjeni možete iskamčit još koju porciju iz državnog korita…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.