Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Osuđujemo napade u Nikšiću, nadležni organi da stanu na put nasilju i zastrašivanju

a8897d8f-265f-4c93-bb42-6a56f0d2cce0
DPS
  • Autor onogost.me
  • 01.02.2021. u 12:14

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje napad na predsjednicu nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelenu Marković kao i sve druge fizičke obračune u našem gradu koji se dešavaju ovih dana a koji su politički i nacionalno motivisani, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

“Nikšić u susret lokalnim izborima ne smije postati teren i poprište na kojem će se događati slične i nedopustive stvari, inspirisane mržnjom i šovinizmom. Baš zbog toga svaka politička, nacionalna i druge netrpeljivosti moraju biti spriječene i adekvatno sankcionisane”, poručuju u saopštenju.

Iz DPS-a Nikšić apelovali su na državne organe da sankcionišu ovakav vid ponašanja.

“Pozivamo nadležne državne organe da u skladu sa svojim ovlašćenjima i dužnostima, stanu na put svakom obliku nasilja i zastrašivanja, te doprinesu očuvanju temelja na kojima počiva Crna Gora, a koje je Demokratska partija socijalista gradila decenijama”, ističu u saopštenju.

Najavili su da neće sjedjeti skrštenih ruku dok se krše temelji crnogorskog društva.

“Kao partija koja je sebe utkala u međuetnički sklad, međunacionalnu toleranciju i zalagala se za političku slobodu mišljenja i izražavanja, beskompromisno ćemo insistirati na daljem očuvanju ovih vrijednosti”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.