Maloljetnici iz Nikšića osumnjičeni da su povrijedili sugrađane

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 25.07.2023. u 13:01
Nikšićka policija rasvijetlila je događaj koji se desio 16. jula kada su dva lica zadobila povrede. Zbog nanošenja teških tjelesnih povreda uhapšen je jedan maloljetnik, dok je drugi procesuiran u redovnom postupku zbog lake tjelesne povrede.

Oštećeni su se na ukazivanje ljekarske pomoći javili u Medicinski centar Nikšić gdje su jednom licu konstatovane teške, a drugom lakše tjelesne povrede.

Iz policije navode da su oni napadnuti na Bulevaru 13. jul, oko pet sati, nakon čega su napadači pobjegli.

“U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeli su sveobuhvatne aktivnosti, prikupili obavještenja od više lica, izuzeli i izvršili uvid u veći broj video zapisa sa nadzornih kamera u pravcu kretanja oštećenih lica u užem i širem dijelu gradskog jezgra.

Preduzete aktivnosti policije rezultirale su identifikacijom dva maloljetna lica stara 17 godina za koja se sumnja da su učesnici događaja”, navodi se u saopštenju policije.

Jednog od njih, prilikom saobraćajne kontrole policija je, kako dodaju, locirala i utvrdila da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. On je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije je saopšteno da prilikom kontrole kod ovog maloljetnika pronađena su dva noža.

“Sprovodeći dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su došli do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jedne osobe, nanoseći mu povrede upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom. On je lišen slobode”, piše u saopštenju policije.

Osim toga, drugom maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo laka tjelesna povreda koje je izvršio na štetu drugog oštećenog, te je protiv maloljetnika krivična prijava podnijeta u redovnom postupku, zaključuje se u saopštenju policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).